Ekonomi Kia Stinger etkiledi

Kia Stinger etkiledi

Paylaş
Kia Stinger etkiledi

Bununla birlikte, Kia Stinger’ın tüm versiyonlarının 64 km/h hızdaki çarpışma testlerinde 16 üzerinden 15.3 puan alması etkileyici

2017 yılının en agresif otomobillerinden biri olan Kia Stinger spor sedan ANCAP (Avustralya Yeni Araç Değerlendirme Programı) çarpışma testlerinin son turunda şok etkisi yarattı. Altı farklı varyantın ikisi güvenlik testlerinden üç yıldız aldı. Diğer modeller ise üç ve beş yıldız arasında değişkenlik gösteriyor. Stinger, kazalarda her ne kadar dayanıklı olsa da ilk etapta bir çarpışmayı önleyebilecek teknik eksiklikler mevcut.

Kia Stinger’ın en ucuz iki varyantına, ANCAP tarafından otomatik acil frenleme ve şerit takip yardımı gibi donanımlardan yoksun oldukları için sadece üç yıldız verildi. Stinger’ın değerlendirilmesinde karışıklığa neden olan faktör Avrupa’da ve Avustralya’daki yeni araç değerlendirme programındaki farklılığıdır.
Kia Stinger, farklı kriterleri olan Avustralya’da olmaktan ziyade Avrupa’da kaza testine tabi tutulduysa, tüm modellerde farklı puanlar alacaktı. Kia Stinger’da, Avrupa’da Euro NCAP’in çarpışma testi yaptığı örneklerde 2.2 litrelik turbo dizel motorlu modeller vardı. Ancak bunlar Avustralya’da satılmıyor. Avustralya ve Avrupa’daki kaza testi kriterleri, 1 Ocak 2018‘den itibaren eşitlenecek.

Bu, dünyanın her ülkesindeki farklı değerlendirme kriterlerini ve puanlarını büyük oranda ortadan kaldıracak. ANCAP CEO’su James Goodwin, “Kia Stinger beş yıldızlı güvenli bir araç. Ancak Kia Stinger serisinin tamamının beş yıldızlı bir puanla anılmasını istiyorsa testlerde üç yıldız alan modelleri yenilemek veya seriden silmek zorunda” dedi.

Kia, 2018 başlarında en boş modellerine AEB ve diğer güvenlik sistemlerini ekleyerek beş yıldızlı bir skora ulaştıracağını açıkladı. Ancak son çarpışma testi sonuçlarını veya gelecek planlarını yorumlamayı reddetti.
Goodwin, “Kia, başlangıç modellerindeki güvenlik eksiklerini bir an önce düzeltmeli. Aksi halde üç yıldızlı varyantlar çok az sayıda satılacaktır” dedi.

Predator, Ghost Recon’a geliyor

Haberin Devamı