Dünya Kıbrıs da beyazlara büründü

Kıbrıs da beyazlara büründü

Paylaş
Kıbrıs da beyazlara büründü

KKTC'nin bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı caddeleri beyaza büyürken Kıbrıslılar kar topu oynayarak karın tadını çıkardı

Kar yağışının nadiren görüldüğü KKTC’de bu yıl etkisini arttıran kar yağışı sokak ve caddeleri beyaza bürüdü. Girne ve Lefkoşa’da dün gece saatlerinde başlayan kar yağışının şiddetini arttırarak devam ettiği bildirilirken karın tadını çıkarmak isteyen Kıbrıslılar kar topu ihmal etmedi.

Öte yandan Girne Bölgesinde bulunan tarihi Hilarion Kalesine çıkarken yolda mahsur kalan turist otobüsünün sivil savunma ekipleri tarafından kurtarıldığı kaydedildi. KKTC Polis Basın Subaylığı, St. Hilarion Kalesi’nin olduğu bölgede de yoğun kar yağışı olduğunu kaydederek St. Hilarion’a çıkmak için kullanılan yolun sürücülerin güvenliği için trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Polis tarafından yapılan açıklamada, Lefkoşa-Girne anayolunda, Boğaz Kavşağı ile Ciklos olarak bilinen bölge arasındaki buzlanmanın devam ettiğini ifade edilirken sürücülerin söz konusu güzergahlarda araçlarını yavaş ve dikkatli kullanması vurgulandı. Öte yandan Kuzey Kıbrıs’ta bölgesel olarak devam eden kar yağışının uzun süredir bu kadar etkili olmadığı belirtildi.

İHA

Haberin Devamı