Gündem Kıbrıs görüşmelerinden sonra flaş açıklama

Kıbrıs görüşmelerinden sonra flaş açıklama

Paylaş
Kıbrıs görüşmelerinden sonra flaş açıklama

İsviçre’nin Crans Montana kasabasında düzenlenen Kıbrıs Konferansı kapsamında Birleşmiş Miller (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in katılımıyla yapılan ikinci masa toplantısı sona erdi

İsviçre’nin Cenevre kentine bağlı Crans Montona kasabasında düzenlenen Kıbrıs Konferansı kapsamında BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres’in katılımıyla 2.5 saat süren ikinci masa toplantısı sona erdi.

Toplantıda "güvenlik ve garanti" başlığı dışında uzlaşma bekleyen konular ele alındı. Toplantının ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ve garantör ülkelerin Crans Montana’daki delegasyon başkanlarının katılacağı çalışma yemeğine geçildi.


'BU SON KONFERANS'


Bakan Çavuşoğlu, Le Regent Kongre Merkezi'nde konferans çerçevesinde yaptığı ikili temasların ardından dışarıda bekleyen basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu.

Kıbrıs Konferansı'nda gerek Türk heyeti gerekse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafının samimiyetle ve yapıcı şekilde hareket ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu son konferanstır ve bir anlaşmaya ulaşmamız gerekiyor. Hala çözüme ulaşılamamış konularda anlaşmaya varmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.


'NEDEN REDDEDEYİM Kİ?'


Çavuşoğlu, Rum bir gazetecinin Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile görüşmeyi neden reddettiğine ilişkin soruya tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Hayır, reddetmedim. Bunu sana kim söyledi? Sadece zamanını ayarlayamadık. O ( Kotzias) size böyle bir şey söylediyse üzgünüm ama doğruları söylememiş. Neden reddedeyim ki? O benim çok iyi arkadaşım. Ben onu, o da beni ziyaret etti." şeklinde konuştu.