Siyaset Kıbrıs'ta şaşırtan ilgi
Paylaş
Kıbrıs'ta şaşırtan ilgi

Adaya ilk kez giden BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, dün KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile görüştü. Ban Ki-moon, Kıbrıs'taki Türkler tarafından büyük coşkuyla karşılandı

‘ÇÖZÜM ŞİMDİ’

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon göreve başladığından bu yana ilk kez Kıbrıs’a gitmişti. Önceki gün Rum Kesimi’ni ziyaret eden Ban Ki-moon dün de KKTC’ye geçti. Beraberindeki heyetle Lokmacı Kapısı’ndan geçen Ban Ki-moon’u Kıbrıslı Türkler yoğun bir ilgiyle karşıladı.

Ban Ki-moon’a karanfil veren Kıbrıslılar, “Kıbrıs’ta barış engellenemez”, “Barış, demokrasi, federasyon” şeklinde sloganlar attı, “Çözüm için liderleri cesaretlendirin”, “Çözüm Şimdi” yazılı pankartlar taşıdı. BM Genel Sekreteri daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüştü.

‘KADERİNİZ ELİNİZDE’

Bu görüşme sonrası Ban Kimoon Mehmet Ali Talat ve Rum lider Dimitris Hristofyas’ın da katılımı ile üçlü bir zirve düzenledi. Ban Ki-moon görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

Haberin Devamı

Kıbrıs’a bu sorunun çözülmesine olan desteğimi göstermek için geldim. Sorunun çözümünde ilerlemeler kaydedildiğini gözlemledim. Artık Kıbrıs’ta bütünlüklü bir anlaşmanın vakti geldiğine inanıyoruz. Liderler de en kısa zamanda çözüme ulaşma inancında. İkisi de çözüm iradesi konusunda teminat verdiler. İki lidere de ‘Kaderiniz sizin elinizde’ dedim.