Dünya Kıbrıs'ta tehlikeli oyun

Kıbrıs'ta tehlikeli oyun

Paylaş
Kıbrıs'ta tehlikeli oyun

Kıbrıs'ta Türk ve Rum havacılık yetkilileri birbirleriyle konuşmadıkları için gökyüzü trafiği için büyük tehlike yaratıyor

458 tehlike atlatıldı

Haberin Devamı

Kıbrıs’ta, Türk ve Rum tarafının havacılık yetkililerinin birbiriyle konuşmaması nedeniyle neredeyse her gün bir kaza tehlikesi atlatılıyor. Kıbrıslı Rumlar, havaalanları Larnaka’dan kalkan uçaklarla ilgili Ercan Havalimanı’na bilgi vermiyor. Bunun sonucunda, Ercan’dan kalkan bir uçakla diğer uçaklar havada çarpışma tehlikesi yaşıyor.

Bu yüzden geçtiğimiz yıl içinde 458 uçuşta sorun yaşandığı bildirildi. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Rumların Ercan Havaalanı’nı “tanımaması” nedeniyle havada tehlikelerin yaşandığını doğruladı.

Rumlar bilgi vermiyor

Rum tarafı “uluslararası hukuka göre hava sahasından kendilerinin sorumlu olduğunu” ileri sürerek, Türk tarafına bilgi vermek zorunda olmadıklarını belirtiyor. Bu yüzden geçtiğimiz günlerde; Ercan Havalimanı’ndan kalkan bir uçakla, Akdeniz üzerinden geçen yabancı bir ambulans uçağı havada çarpışma tehlikesi atlattı.

Haberin Devamı

Ambulans uçağı, Rum tarafına uçuş kordinatlarını verdi. Rumlar KKTC’yi “tanımadıkları” için Ercan Havalimanı’na bilgi vermedi. Ercan’dan kalkan uçak da, ambulans uçakla çarpışma tehlikesi atlattı.