Ekonomi 'Kıdem'de kader günü ertelendi

'Kıdem'de kader günü ertelendi

Paylaş
'Kıdem'de kader günü ertelendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatıyla ilgili tüm tarafların taleplerini içeren bir taslak metin hazırladıklarını ve 10 gün içerisinde bir kez daha biraraya geleceklerini söyledi

Bakan Çelik'in konu ile ilgili açıklaması şöyle:

Taraflarla teknik heyet bu hafta içerisinde, biz de en kısa zamanda bir kez daha bir araya geleceğiz.

Bugün çok verimli, düzeyli, görüşmeyi taraflarla birlikte gerçekleştirmiş olduk. Ben bütün başkanlara teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar bize gelen tüm kesimlerin talepleri, bir özet şekline dönüştürüldü. Bunlar yasal düzenlemeye nasıl uyarlanır, biz çalışma yaptık. Bakanlığın, iş verenlerin, işçi kesiminin değil, bir taslağa dönüştürdük. Çıkan bir neticeyi sizlerle paylaşmış oldu.

Kısa süre sonra yapılacak toplantıda nerelerde uzlaşılıp uzlaşılmadığını netleştirirz diye düşünüyorum. Kanun metni değil, tüm çalışmaların bir taslağa dönüştürülmesinden bahsediyoruz."

"TARAFLARIN ÇEKİNCELERİ VAR"


Bakan Çelik "3 çocuklu kadınlara altı ay erken emeklilik haberleri doğru mu?" yönündeki bir basın mensubunun sorusunu ise "Tarafların çekinceleri var. o çekinceler üzerinde çalışmaları yapıp son şeklimizi vermiş olacağız. İnşallah birlikte çıkış bulunması gereken alanlarda çıkış bulacağız. Gayet demokratik bir platformda çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde yanıtladı.

Bakan Çelik açıklamasının devamında "Sorun alanları var, her kesimin soruna bakışı farklılık arz ediyor. Bunu uygulayabilirsek başarılı olacağız, olamazsak bunu da açıklayacağız. Bence geldiğimiz nokta, taslak, üzerinde çalışacağımız konu önemli bir konu. Umarım hem işçi kesimimizi, hem işverenlerimizi, rekabet gücünü artıran, emeğin istismarına vesile olmayacak bir düzenlemeyi bir anlayış içerisinde çözmüş oluruz.

Hiçbir işçi kardeşimiz, bir paniğe endişeye gerek yok. Şu kalkıyor, bu iniyor gibi değerlendirmeler yanlış. Yapılacak olan şey tıkanan noktayı açmaktır."

Haberin Devamı