Siyaset Kılıçdaroğlu: 77 milyon kişiyi fişlediler
Paylaş
Kılıçdaroğlu: 77 milyon kişiyi fişlediler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti grubunda konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, 77 milyonun özel hayatının takip edildiğini ve herkesin fişlendiğini ileri süren CHP lideri 'Çok meraklıysanız gelin ben size özel hayatımı anlatayım' dedi

Kürsüde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bir iddianameden bölümler okuyan Kılıçdaroğlu 77 milyon vatandaşın fişlendiğini iddia etti.

Haberin Devamı

“77 MİLYON İNSAN SENİN İKTİDARIN DÖNEMİNDE FİŞLENDİ Mİ FİŞLENMEDİ Mİ?”

Artık bu ülkede Davutoğlu’na adam gibi soru soracak adam gibi gazeteciler istiyoruz biz. Bize her türlü soruyu sorarlar. Onların hakkı zaten soru soracaklar. Ama Davutoğlu’na gelince Erdoğan’a gelince e soru sormayalım, acaba açığa düşer diye. Açık ve net sordum, 77 milyon insan senin iktidarın döneminde fişlendi mi fişlenmedi mi? Cevap yok. E bugün açıklayalım artık. Fişlenmek, bir kimseyi izlenmesi gerekenler listesine almak, kayıtlara geçirmek. Peki fişlemek güzel bir şey mi? Kötü olduğunu biz de biliyoruz. Hüseyin Çelik, 5 aralık 2013 “Eğer kendi insanınıza yönelik fişleme yapıyorsanız bu alçaklığın en büyüğüdür” Aynen kabul ediyorum. Yine ertesi gün 6 Aralık 2013 “insanları mağdur etmek veya kategorizasyona tabii tutmak için fişleme yapılması alçaklıktır” Evet alçaklıktır. Bülent Arınç ağlamadan söylemiş ama bunu “insanların takip edilmesi, özel hayatlarına girilmesi fevkalade çirkindir, suçtur, ahlaki noktadan bakarsak ahlaksızlığın ta kendisidir” diyor. Evet doğru.

Haberin Devamı

“BİZ FİŞLENDİĞİMİZİ BİLİYORDUK DA 77 MİLYON NEDEN FİŞLENİYOR”

Elimde bir iddianame var. İddianame şu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir savcının düzenlediği iddianame. Mağduru Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi. Savcı ne diyor, “emniyet genel müdürlüğü istihbarat daire başkanlığının, ülke genelinde yani Türkiye’de herkese ait istihbarat bilgilerini sanal ortamda detaylı veri analizi (deva1 ve 2) programı ile topladığı, program içerisinde ülkedeki herkese ait istihbari kişisel bilgilerin bulunduğu” Yani bunu birisi bana anlatsa böyle saçma şey olur mu deriz. Biz fişlendiğimizi biliyorduk da 77 milyon neden fişleniyor. Hadi biz siyasetçiyiz, yahu taksi şoförünü niye fişliyorsun sen? 77 milyon insanı fişliyorlar.

İşte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları:

İlk çağrım şu olacak. Seçmen kütükleri yayınlandı. Bir yurttaş olarak seçmen kütüklerine bakalım adımız yoksa derhal kaydımızı yapalım. Çünkü efendim zaman geçti bakamadık diye bir gerekçe üretmeyelim. Bütün yurtseverlere, demokrasi sevenleri sesleniyorum.

Haberin Devamı

GENÇLER İŞSİZ AMA ONLARIN GENÇLERİ İŞSİZ DEĞİL

Seçmen kütüklerimize bakalım. Seçimler şu an üniversitelerde de yapılıyor. İstanbul Üniversitesi'nde rektör seçimi yapıldı. Hep sandık diyorlar ya bakalım sandık iradesine ne kadar saygı gösterecekler. Türkiye iyi yönetilmiyor. TÜİK yeni işsizlik oranlarını açıkladı. Son açıklanan rakamlar işsizlik oranı yüzde 10,9'a çıktı. 2001'de ekonomik kriz yaşamıştık işsizlik oranı yüzde 8,3'tü. Her şeyin iyi gittiğini söyleyen bu iktidar döneminde işsizlik oranı 10,9. Son dört yılın en yüksek rakamı. Gençler işsiz ama onların gençleri işsiz değil.

Gençlerdeki işsizlik oranı yüzde 20,2. Her 5 gençten biri işsiz. kadınlarda bu oran çok daha yüksek. Bir de Davutoğlu çıkmış yabancılara iş vereceğiz diyor. Önce kendi ülkendeki işsizlere iş bul. Gençlere sesleniyorum. bu iktidar senin iktidarın değildir. Bu iktidar kendi çocuklarına iş veren bir iktidardır. Bir toplumun en büyük serveti gençlerdir. Bu hükümet umut vadeden bir hükümet değildir. Yalanla bu güne kadar gelindi.

Haberin Devamı

ARTIK CİLALAR PARÇA PARÇA DÖKÜLÜYOR

Artık cilaları parça parça dökülüyor. Bunlar devleti şirket gibi yönettikleri için vatandaşı borç batağına sürüklediler. Son üç ayda milletin sırtına 90 milyar lira borç yüklediler.

ÖZEL HAYATI FİŞLİYORLAR

Yine iddianamede okuyorum: Özel her türlü bilginin yer aldığı, devlete ait sır nitelikte bir bilgi bulunmadı. Özel hayatı fişliyorlar. Bu fişlemelerden Erdoğan'ın haberi var mıydı? Dönemin başbakanlarına servis yapılıyor muydu? Her türlü bilgi veriliyordu. Ülke gestapo mantığıyla muhaberat mantığıyla yönetiliyor. Sen bunu hesabını 7 Haziran'da sormak zorundasın sevgili yurttaşım.

17-25 ARALIK ÖNCESİ ARALARI İYİYDİ

17-25 Aralık zamanı araları iyiydi ver takke al küllah yapıyorlardı. CHP iktidarında benim başbakanlığımda bu tür pespayelikler asla ama asla olmayacaktır.

Siz bizi tün dünyaya rezil ettiniz. Şimdi ben Davutoğlu,'na söylüyorum, arkadaşların yandaşların dinliyor. 77 milyon yurttaşın özel bilgilerini sen ne yapacaksın. Benim özel hayatımı merak ediyorsan gel sana anlatayım. Devleti şirket gibi yönetirseniz bir ülkeyi olan olur. Ne diyordu çocuklarıma helal lokma yediremedim. Ben demiştim zaten.

Haberin Devamı

BİRER MAAŞ İKRAMİYENİN KAYNAĞINI AÇIKLAYACAĞIM

Önümüzdeki salı günü emekliler beni dinlesin. Ramazan ve kurban bayramında birer maaş ikramiye sözümü hatırlıyorsunuz. Salı günü bu paranın kaynağını açıklayacağım. Onlara müjdem var.