Siyaset Kılıçdaroğlu: Adaylığımı gizlemedim
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Adaylığımı gizlemedim

Kılıçdaroğlu: Adaylığımı gizlemedim

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ın, uzlaşma çerçevesinde gelecek olan adaya destek vereceğini açıkladığını ifade ederek, "O çerçevede uzlaşma arandı, bu büyük ölçüde sağlandı, dolayısıyla sorun bitti. Geriye dönük olayları farklı değerlendirmenin hiçbir mantığı yok. Biz geleceğe bakmalıyız" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Demir ve beraberindeki heyeti kabulünde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal’ın, "Kılıçdaroğlu’nun adaylığı benden gizlendi" yönünde basına yansıyan açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Baykal’ın doğrudan böyle bir ifadesinin olup olmadığını bilmediğini söyledi.

"Baykal’ın her türlü eleştirisinden ders almayı ilke edinen bir kişi olduğunu" dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Baykal’ın deneyimi, birikimi var. Onun eleştirilerini dikkate alarak, önümüzdeki siyasal yaşam içinde hata yapmamaya özen gösteririz. O açıdan Sayın Baykal’dan doğrudan duymadığım bir konuda, dolaylı gelen eleştirilere ancak böyle yanıt verebilirim. Önümüzdeki süreç içinde, belki Sayın Baykal lütfedip randevu verir, yüz yüze görüşürüz. Sanıyorum daha rahat, samimi bir ortamda karşılıklı düşüncelerimizi aktarırız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Baykal’dan randevu isteyip istemediği sorusunu, "Yoğunluk nedeniyle henüz olmadı ama olacak tabii... Kurultaydan önce de sonra da olabilir. Mutlaka hemen yarın, ya da şu dakika görüşecek diye bir kural yok tabii ama ortamın uygun olması halinde bu görüşme olacaktır" diye yanıtladı.

"ELEŞTİRİLER BAŞIMIN ÜSTÜNDE"

"Adaylığınızı gizlediniz mi?" sorusuna karşılık, Kılıçdaroğlu, adaylığını kamuoyunun önünde açıkladığını anımsattı. Kılıçdaroğlu, Baykal’ın,
"bir uzlaşma olursa, uzlaşma çerçevesinde gelecek olan adaya destek vereceğine" yönelik açıklamasına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O çerçevede uzlaşma arandı. Uzlaşma büyük ölçüde sağlandı, dolayısıyla sorun bitti. Geriye dönük, olayları farklı değerlendirmenin hiçbir mantığı yok. Biz geleceğe bakmalıyız. Üreticilerimizin, sanayicilerimizin, işçilerin sorunları var. Biz bu sorunlara kilitlenip, Türkiye’yi alıp, çağdaş uygarlığa taşımak zorundayız. Ekonomimiz niye bu durumda olsun, niye bu ülkede çocuklar yatağa aç girsin... Bizim hedefimiz bunlar olmalı. Sayın Baykal’ın eleştirileri olabilir. Eleştirilerin tümü başımın üstünde. Bütün eleştirilerden ders almak benim
görevimdir."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, kurultay sonrasında nasıl bir CHP olacağına ilişkin soruyu yanıtlarken, daha dinamik, daha aktif, toplumu daha iyi kucaklayan, ülkenin sorunlarına kilitlenen bir CHP ile yola çıkacaklarını kaydetti.

Baykal'ı kızdıran 'gizlilik' olmuş