Siyaset Kılıçdaroğlu, Antalya'ya Tekin'le gitti
Paylaş
Kılıçdaroğlu, Antalya'ya Tekin'le gitti

Kılıçdaroğlu, Antalya'ya Tekin'le gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye, AK Parti tarafından demokrasinin askıya alındığı ve tek parti iktidarının kurulmayı amaçlandığı bir ülke. O nedenle karanlıkları yıkacağız ve Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya İl Başkanlığı önünde partililere seslendi. Anadolu’yu dolaştığını belirten Kılıçdaroğlu, Anadolu’nun heyecanlı olduğunu ve halkın iktidarını beklediğini söyledi.

Halkın iktidarını yakalayana kadar her partiliye görev düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, partililerden sandığa gitmeyen vatandaşlara sahip çıkmalarını istedi.

Türkiye’nin AK Parti tarafından iyi yönetilemediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye, AK Parti tarafından demokrasinin askıya alındığı ve tek parti iktidarının kurulmayı amaçlandığı bir ülke. O nedenle karanlıkları yıkacağız ve Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız" diye konuştu.

AK Parti için Türkiye’nin değil, AK Parti’nin çıkarlarının söz konusu olduğunu öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onun için değiştirmek zorundayız. Onun için Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşımak zorundayız. Onun için el birliği yapmak zorundayız. Onun için bu ülkenin sanayicisi, köylüsü, işçisi, emeklisi, çiftçisi, turizmcisi hep beraber yola çıkmak, hep beraber Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Bu amaçla, bu heyecanla, hepimiz bu anlayışla yola çıkmak, Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşımak durumundayız. Hepimize düşen görev var. Aydınımıza, yurtseverimize, işçimize, çiftçimize düşen görev var. Biz ülkemizin insanını seviyoruz. Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Ülkemizde terör olmasın, çocuklar yatağa aç girmesin diyoruz. Ülkemizin geleceği aydınlık olsun diyoruz. Kardın erkek eşitliği sağlansın diyoruz. Gençlere iş olanakları yaratılsın, siyasette daha fazla yer alsın diyoruz. Kadınlarımız, kadın erkek eşitliği içinde ülkemizin sorunlarına sahip çıksın diyoruz. Bütün insanlarımızı seviyoruz. Etnik kimlik ayrımı yapmaksızın, çağ dışı düşünceleri bir tarafa atıp mutlaka çağdaş Türkiye’yi kurmak istiyoruz. Bu amaçla samimi olarak yürümek istiyoruz."

Sözleri sık sık "Devrimci Kemal", "Halkçı Kemal" sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de uygulanmak istenen çağ dışı siyasi anlayışa da hep beraber karşı çıkmak zorunda olduklarını" ifade etti.

HALKIN İKTİDARI

Aydınlığa yürüyeceklerini ve devrim inancıyla halkın iktidarını kuracaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Anadolu’yu geziyoruz, her yerde aynı sorunlar var. O sorunların çözüm adresi artık yurttaşlarımız tarafından iyi bilinmelidir. O sorunların çözüm adresi CHP’dir. Helal süt emmiş bütün vatandaşlarımı CHP çatısı altına bekliyorum. Hep beraber yola çıkacağız. Mücadelemizi halkla beraber yapacağız. Halkın desteğiyle iktidara geleceğiz. Halkın desteği ve toplumsal uzlaşmayla Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz. Üstelik yıllardır çözülemeyen sorunlar olabilir. Sorunların ağırlığını biliyoruz. Sorunları çözmede aklımızı kullanacağız. Halkın desteğini alacağız ve bütün o çözülemeyen sorunları çözmek için kararlıyız, bunun için yola çıkacağız."

Öte yandan, Kılıçdaroğlu’nun parti binasına gelişinde izdiham yaşandı. Kılıçdaroğlu’nu görmek isteyen bazı partililerle basın mensupları arasında tartışmalar çıktı. Bunun üzerine gazeteciler, kamera ve fotoğraf makinelerini yere bırakarak olayı protesto etti ve Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını görüntülemedi.

CHP’nin eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de Kılıçdaroğlu’nun Antalya gezisine katıldı. Kılıçdaroğlu’ndan önce parti binasına gelen Tekin’e partililer yoğun ilgi gösterdi.

ÜLKEMİZDE TERÖR OLMASIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Parti önünde 1000 kişilik kalabalık tarafından karşılaşanan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada “Anadolu heyecanlı kıpır kıpır. Halkın iktidarını bekliyor. Beraber koşacağız halkın iktidarını yakalayınca kadar” dedi. Konuşması ‘Halkçı Kemal’, ‘Devrimci Kemal’ slogalarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, her partiliden durumdan vazife çıkarması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Her partilimiz sandığa sahip çıkacak. Her partilim şunu çok iyi bilecek, Türkiye ciddi açmazlarla karşı karşıya olan bir ülke. Türkiye AKP tarafından demokrasinin askıya alındığı ve tek parti iktidarını kurmayı amaçladığı bir ülke. Karanlıkları yırtacağız ve Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak zorundayız” diye konuştu.

AK Parti'nin devletin bütün kurumlarını kendi anlayışına, kendi çıkarlarına göre şekillendirmeye çalıştığını savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu nedenle sanayicisi, çiftçisi, memuru, emeklisi toplumun tüm kesimlerinin birlikte davranması gerektiğini kaydetti. “Hep beraber yola çıkmak, Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak zorundayız” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ülkemizde terör olmasın diyoruz, ülkemizde çocuklar yatağa aç girmesin, ülkemizin geleceği aydınlık olsun diyoruz, kadın erkek eşitliği sağlansın diyoruz, gençlerin sosyal hakları yaratılsın diyoruz, kadınlarımız ülkemizin sorunlarına sahip çıksın diyoruz, o nedenle bütün insanları seviyoruz. Etnik kimlik ayrımı yapmaksızın, çağdışı düşünceleri bir tarafa atıp çağdaş Türkiye'yi kurmak isityoruz. Bu amaçla siyasete soyunduk, bu amaçla samimi olarak yürümek istiyoruz.”

Türkiye'de uygulamak istenen çağdışı anlayışa karşı çıkmak zorunda olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Onun için devrim inancıyla halkın iktidarını kuracağız. Anadoluyu geziyorum. Her yerde aynı sorunlar var. Sorunların çözüm adresi iyi bilinmelidir. O sorunların çözüm adresi CHP'dir. Helal süt emmiş bütün vatandaşlarımı CHP çatısı altında bekliyorum” diye konuştu.

Halkın desteğiyle toplumsal uzlaşmayla Türkiye'nin sorunlarını çözeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Çözülemeyen sorunları çözmek içir kararlıyız. Bunun için yola çıktık” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Antalya'daki ikinci günü temaslarına İstanbul eski İl Başkanı olan MYK üyesi Gürsel Tekin ve Genel Merkez yöneticisi Umut Oran da katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun il başkanlığına gelmesi sırasında İl Gençlik Kolları ve gazeteciler arasında arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu için parti otobüsünden il binasına uzanan 30 metrelik yolda güvenlik koridoru oluşturan gençler, gazetecilerin görüntü almasına izin vermedi. Arbade sırasında bir kamera zarar gördü.

2

Haberin Devamı