Siyaset Kılıçdaroğlu: Biz soralım, Recep Bey yanıtlasın bakalım
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Biz soralım, Recep Bey yanıtlasın bakalım

Kılıçdaroğlu: Biz soralım, Recep Bey yanıtlasın bakalım

Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının ardından, teşekkür konuşması yaptı. İşte konuşmadan bazı bölümler:

Haberin Devamı

"2 olay yüreğimizi burkmuştur. Sayın Baykal'a yapılan komplonun çözülmesidir. Hükümet bunu çözmezse, iktidara geldiğimizde onlara bununhesabını soracağız. Nereye giderlerse gitsinler soracağız.

İkinci olay Zonguldak'taki acı olaydır. Recep Bey diyor ki, Ölüm bu mesleğin kaderinde var diyor. Bizim kadar yaşamını yitiren emekçi var mı? Nasıl başka yerde kader olmayan olay, Türkiye'de kader oluyor. Onların kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Meraklanmasınlar, iş sağlığı ve iş güvenliği nedir onlara öğreteceğiz. CHP iktidarında taşeronluğu gömeceğiz. Kamuda çalışan hiç bir işçi asgari ücrete mahkum olmayacak. Örgütlenmeden korkmayacağız. İlk ziyaretim emeğin başkenti Zonguldak'a olacak.

Benim bildiğim hiç bir Kasımpaşalı bel altı vurmaz, dedikodu yapmaz. Kasımpaşalı unvanını almak, Kasımpaşalıların görevidir. Türkiye'nin taşeron iktidara ihtiyacı yok.

Haberin Devamı

- Recep Bey'e sesleniyorum; işsizlik fonundan aldığın paranın ne kadarını GAP'a harcadın. Açıkla bana bakalım. Biz soralım, Recep Bey de açıklasın.

- Hangi gerekçeyle etnik kimliği siyasetin ortasına koyarsınız. Kimsenin anne babasını seçme hakkı yokken, nasıl bunu yaparsınız?

- Milletime söylüyorum bunlara fırsat vermeyin, sizi soya soya kendilerine havuzlu villalar yaptılar.

- Emekliler ilk seçimde AKP'yi malulen emekli etmelidir. Milli gelirden emekliye pay vermek, CHP'nin boynunun borcudur. Emeklileri aldattılar ama biz intibak yasasını çıkaracağız. Bu kadar çalışmanın bedeli bir köşeye atılmak mıdır? emekliyi baştacı yapacağız. Ve diyoruz ki senin istediğin değişiklikler CHP iktidarından geçer.

- Esnaftan da oy istiyorum. Senin sonun getireni ben bitireceğim.

- Recep Bey diyor ki, "bakkallar birleşsin, süper market açsın."Recep Bey ekonomi bilmiyor diyorum inanmıyorsunuz. Kim bu aklı ona veriyor onu da bilmiyorum. Ama CHP iktidarında ekonomiyi yönetmek neymiş görecek.

- Halkın devrimcisi olacağız, iktidarımızda bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Bu düzen ekmeğimize göz koydu. yoksula yardım yapacağız deyip ekmeğine el koyuyorlar.

Haberin Devamı

- Yoksulluğu, aile sigortası ile çözeceğiz. Recep Bey bunu da duysun, aile sigortasını getireceğiz. Kimse yalvarmayacak bana bulgur makarna ver demeyecek.

- Söz veriyoruz yüzde 10 barajını aşağı çekeceğiz. Böylece Recep Bey'in gerçek milli iradesini de göreceğiz.

- Tam bir korku imparatorluğu yaratılıyor. Sokaktaki vatandaş bile 'dinlenirim' korkusuyla telefonda konuşamıyor. Faşizme geçit yok, demokrasi çıtasını yükselteceğiz. Kimse korkudan Recep Bey'i eleştiremiyor. Kimse korkudan eleştiremiyor. Korku imparatoluğunu sonlandırmak bize nasip olacak.

- CHP iktidarında besleme medya bitecek, medya gerçek medya olacak. Yandaş medya halkın değil, 'Sevgili Recep'in gözü kulağı sesi. TRT'yi izliyor musunuz.? Benim vergimle bana haber vermiyorsun. Çünkü orası TRT, Recep Radyo Televizyonu.

- Recep Ber referandumu sever. Gidelim vatandaşa soralım, dokunulmazlıklar kalksın mı kalkmasın mı? Recep Bey istemez, çünkü yargı fobisi var. Dokunulmazlıkları biz kaldıracağız.

- Recep Bey ekonomi bilmiyor diyordum, Recep Bey hukuk da bilmiyor. Diyor ki "CHP hep anayasa Mahkemesi'ne gidiyor". Şikayet ediyor. Biz Fransa Anayasa Mahkemesine mi gittik? Meclis'te bir yemin ettik. Halkın çıkarı için Anayasa Mahkemesi'ne gidiyoruz. Bizim şerefimiz o kadar ucuz mu, ettiğimiz yemini unutalım.

Haberin Devamı

- Recep Bey, bunlardan korkuyor işte. Ama korksun, korkmaya da devam etsin, çünkü CHP iktidarı geliyor.

- İktidara geldiğimizde siyasi ahlak yasasını çıkartacağız ki, kalpazandan Başbakan, Ali Dibo'cudan bakan olmasın.

- Bir mağdur edebiyatıdır gidiyor. 7 yıldızlı otelde tatil yapar, adamlar mağdur. Havuzlu, helikopter pistli villada oturursun, adamcağız mağdur. Anlamak mümkün. Beyefendiye bir uçak yetmiyor, Recep Bey 2. uçağını alıyor ama adamcağız mağdur. Katar Emirinin düğününe Başbakanlık uçağıyla gidersin, adamcağız mağdur. Böyle bir anlayış olabilir mi? Böbreğini satan, kağıt toplayan mağdur değil mi? Bu anlayışları yıkacağız.

- AB bizim için çok önemli. Avrupa ya bize tarih verir, ya da onlara mahkum değiliz. Biz bunu söyleriz. Kendi ülkelerinde yapamadıkları anayasa değişikliklerini niye bize dayatıyorlar.

Haberin Devamı

- Bu iktidar 3Y diyordu, bunlar Y'yi yemek anladılar bir kere değil, iki kere değil, üç kere yediler. Talan düzeni getirdiler. Bu talan düzenini hep birlikte yıkacağız. Artık ben yok, biz varız. Beraber çaba harcayacağız.

- Kara elması kendisine tabut yapan işçinin derdi bizim derdimizdir.

- İktidar yürüyüşü değil iktidar koşusuna hazırsanız, ben de hazırım. Hep birlikte koşalım. "Bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine yürüyeceğiz"