Gündem Kılıçdaroğlu: Boş laf etmek yok

Kılıçdaroğlu: Boş laf etmek yok

Paylaş
Kılıçdaroğlu: Boş laf etmek yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasinin savunulması konusunda öncünün CHP olduğunu söyleyerek, "Ezberlerini bozduk. Bilgiye dayalı konuşacağız, boş laf etmek yok" dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kayseri'deki il başkanları toplantısında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

Kayseri’nin cazibe merkezi olmasını heyecanla izledik. İşsizlik Anadolu’nun nasıl her kentinde varsa Kayseri’de de var. Ülkenin 5 temel sorunu var. Eğitim, Dış politika, toplumsal barış, demokrasi ve ekonomi. Bu 5 sorun iç içe geçen sorunlardır.


"BOŞ LAF ETMEK YOK"


Türkiye'nin gündeminde olan birinci sorun eğitim sorunudur. 16 yılda 14 kez eğitim politikasını değiştiren bir ülke var mıdır? Bizim çocuklarımız kobay mı, denek mi? 16 yılda 14 sefer strateji değiştiriyorsan ne olacak bu çocuklar? Çocuğumuza bakın, hangi liseye gideceğini, hangi sınava gireceğini bilmiyor. Okulları nitelikli, niteliksiz diye ikiye ayırdılar. Hangi anne çocuğunu niteliksiz okula göndermek ister? 2017’de 2 milyona yakın çocuk okula gitmemiş. Nasıl iş bulacak bu çocuklar? 41 ülke arasında Türkiye, en kalitesiz eğitimin verildiği ülke konumuna getirildi. Daha neyi vaat ediyorsun? 16 yıldır yurt sorunun çözemediler. İl başkanları bilgiye dayalı muhalefet yapmalı. Neleri de yapacağımızı anlatmalı. Bilgiye dayalı konuşacağız, boş laf etmek yok. Demokrasinin öncüsü CHP'dir. Ezberlerini bozduk."