Siyaset Kılıçdaroğlu CNN TÜRK canlı yayınında konuştu
Paylaş
Kılıçdaroğlu CNN TÜRK canlı yayınında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK canlı yayınında kadın gazetecilerin sorularını yanıtladı

Kılıçdaroğlu, Şirin Payzın'ın sunduğu 'Ne Oluyor?' prgramında kadın gazetecilerin sorularını yanıtladı...

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Ekmel Bey'i kamu otoritesi yakından tanıyordu. Geniş halk kitleleri az tanıyordu ama bu süreçte daha tanınan bir isim oldu.

AK PARTİ YARDIMLARI

Türkiye'de sendikasızlaştırma sonrası olan sendikalar da sendika ağalarına emanet edildi. Öte yandan halka yapılan yardımlar sanki sadece AK Parti zamanında yapılıyor diye bir algı oluşturuldu. Oysa FAK-FUK-FON'u Özal ilk hayata geçirdi. Türkiye'nin en öncelikli sorunu ahlak. Çalıyor ama iş yapıyor bizim kültürümüz değil. Adı yolsuzluğa bulaşmış biri hala Başbakanlık koltuğunda oturabiliyor. Binde biri bizim için olsaydı sokağa çıkmazdık. Hayret ediyorum ben nasıl bir ahlak anlayışıdır. Eğer ahlak reformunu bu ülke gerçekleştiremezse bu ülkenin sonu karanlıktır.

Haberin Devamı

Müslüman biri hırsızlık yapılabilir diye fetva verebiliyorsa burada durup düşünmemiz lazım. Bir kaç kişinin çıkıp sen ahlaksızsın diyebilmelidir. Ahlakın sıfırlandığı bir toplumu hayal edebilir misiniz?

"BEN HAYRET EDİYORUM"

Ben özellikle okuyan yazan insanların hırsızlık konusundaki bu tavırlarına hayret ediyorum. Diyanet fetva veriyor, camilerde yolsuzluk konusunda konuşulmasın. Bu nasıl olabilir? Biz en büyük ortak nokta olan ahlakı kaybediyoruz.

Siz Maltepe'deki AK Parti kitlesine neden dokunamıyorsunuz?

Ben Adalet ve Kalkınma Partisi'nin dindarlık nedeniyle oy aldığına inanmıyorum. Benim bildiğim dinde dindar adam yalan söylemez, dinde hırsızlık yapılmaz. Bana öyle öğretildi.

Orta Doğu'da ağırlığı olan birisinin Cumhurbaşkanı olması itibarımız açısından çok önemliydi. Kaybettiğimiz imajı geri kazanabilmemiz açısından çok önemli.

Türkiye'de hızlı bir gettolaşma var. Herkes kendi kanalını izliyor. Herkes kendi liderinin sözlerini izliyor. türkiye ruhen ayrıştı. Bunu ayrıştıran da Recep Tayyip Erdoğan. Ayrışan toplum gelecek açısından sorunlu bir toğlum olur. Biz o kadar ayrıştık ki birbirimizi dinlemeye tahammül edemiyoruz. Mahallelerimiz bile ayrıştı. Biz AK Parti tabanına elbette gidiyoruz ama Türkiye'nin her tarafında ayrışmayı görüyorsunuz. Kitlenin sorgulama güçü kaybolmuşsa, liderinin sözünden başkasının sözleri onlar için çok bir öneme sahip. Erdoğan çıkıp bir şey söylüyor tabanı olduğu gibi doğru kabul ediyor. Bir kitle var ki yüzde 25-35 bu fikirlerini değiştirmiyor.

Haberin Devamı

"ÜNİVERSİTELER MEDRESELERE DÖNDÜ"

Sorgulayıcı bir eğitim vermiyoruz, üniversiteler de medreselere döndü! Koskoca Türkiye eğitimde İran'ın gerisinde kaldı. Bu durum benim içimi burkuyor.

Bilim islamiyetin ilk yıllarında gelişti. Avrupa karanlıktı İslam dünyası aydınlıktı. Sonra İslam dünyasındaki bilgiler Avrupa'ya geçince biz geriledik. Bizim dinimiz okumakla başlıyor.

Eğitim sistemiyle halkın kültür düzeyini yükseltmeye çalışırsınız. Bir siyaset kurumunun her söylediğini doğru kabul eden bir yapı ortaya çıkar. 4+4+4 sistemi geldi, hazırlayanların hiç biri eğitimci değil, MEB Şürası'nda konuşulmadı.

Anadolu Liseleri ve İmam Hatipler'le ilgili milletvekillerimiz bulunduğu illerde baskılara yönelik çalışma yapılıyor.

Halkın kaset algısı çok farklı. Öte yandan bu son seçimde AK Parti 2 milyon oy kaybetti.

Haberin Devamı

"MİLLİ EĞİTİME BİLAL ERDOĞAN KARAR VERİYOR"

Bilal Erdoğan, MEB yetkililerini topluyor talimat veriyor. Bilal Erdoğan uzman değil bir şey değil. Talimat veriyor, kız erkek aynı yerde okuyamayacak diye. Bilal Erdoğan'ın anlattıklarının bir kısmı gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı, adı üstünde Milli Eğitim. Ama bu görevi TÜRGEV'in üyesi Bilal Erdoğan üstlenmiş durumda. Ne eğitimcilerden, ne üniversitelerde, ne de bakanlıklarda bir tepki var mı? Bu tapelerin görüntüleri de var. Eskileri gibi bu görüntüler de yüzde yüz gerçek.

Ahlak erozyonu konusunda ben ilahiyatçıların konuşmasını çok istiyorum. Siyasilerin konuştuklarına halk bir marj koyar ama uzmanların söylediklerine marj koymaz. Ben evimi hırsıza teslim etmem diyor, dükkatnımı etmem diyor ama devleti bir hırsıza emanet eder misin diye sorunca bir susuyor.

14 parti bir araya gelip Ekmel Bey'e destek verdik. Doğrudan bazı gençler bizden gözlemci kartı almak istediler. Biz arzu ettikleri oranda gözlemci kartı verdik. Yaz aylarına denk gelmesi, insanların bir kısmının tatilde olması nedeniyle düşük bir yoğunluk var. Islak imzalı tutanakları almaya özen gösteriyoruz. O örnekler geldiğinde YSK'dan gelen rakamları karşılaştırma imkanımız oluyor.

Haberin Devamı

18 MİLYON FAZLA PUSULA

18 milyon of pusulasının basılmasını anlamış değilim. Olur da bir miktar bastırırsınız ama biz de bilmiyoruz.

AGİT yetkilileri bize kendi düşüncelerini aktarmadılar. Sayın Loğoğlu şu soruyu sordu, 'bu seçim eşit ve adil şartlarda gerçekleştirileceğine inanıyor musunuz ' diye sordular ama onlar bu sorulara cevap veremeyeceklerini söylediler.

Bozulma medyadan başladı. Tarafları birbirine düşürdü. Sonra hepsini yedi. siz çağdaş bir ülkede havuz medyası olabilir mi? Ulaştırma Bakanı'nı cuma namazı sonrası çağır havuz medyasını kur paraları topla kanalı satın al. Mücadelenin en güçlü STK'lar ve meslek kuruluşlarıdır. Meslek Kuruluşları'nda ciddi sıkıntı var. Hiç denetlenmezken önlerinden müfettişler ayrılmaz oldu. Memur Sendikası enflasyon farkına gerek yok diye imza verdi. İşte bizim yükümüzün ağırlığı.

TRT dediğiniz kurumun tarafsız olması lazım. Geçen bir miting yaptım 1 kanal verdi, Erdoğan konuştu 15 kanal verdi. TRT iktidarın borazanı. Özel bir kanal olsa eleştiremezsiniz. Ama TRT benim paramla beni engelliyor. Bizim söylediklerimiz haber değilmiş de Erdoğan'ın söylediği haber değeri taşıyormuş. TRT Genel Müdürü, biraz daha konuşursan seni hiç yayınlatmam diyor. Sen bürokratsın ya. RTÜK, TRT'nin haksızlık yaptığına karar verdi.

Selahattin Demirtaş bana göre başarılı bir kampanya yürütüyor. Ama TRT Başkanı kalkıp senin görüntülerini hiç yayınlatmam diyebiliyor.

Ekmel Bey ismi üzerinden uzlaştık. 14 partinin bir isim üzerinde uzlaşma demorasinin gücünü gösteriyor. Ekmel Bey halkın değerleriyle barışık bir isim. dinibütün bir insan. Laikliğe inanmış bir insan. Eğer Türkiye laik sistemden uzaklaşırsa Suriye'deki Irak'taki tabloyla karşılaşabileceğini söyledi. Ortadoğu'da bizim müthüş bir itibar kaybımız var. Mısır'a gidin Türk deyin neredeyse sizi taksiye bile almıyorlar.

REHİN TUTULAN 49 TÜRK

MİT Müsteşarı bir kez geldi, Dışişleri Müsteşarı bir kez geldi. Nerede tutuldukları biliniyor. Sayın Davutoğlu harita getirmiş bilgi veriyor. Sayın bakan bunları bırakın dedim. Telefon ediyorlar Erdoğan'a, o da diyor ki teslim olsunlar.

Türkiye'deki IŞİD'çileri serbest bıraktıkça onlar da büyük ihtimalle bizim vatandaşlarımızı serbest bırakabilecekler. Şu anda pazarlıklar devam ediyor. erdoğan şimdi rahatsız etmemek için IŞİD'çilere terörist diyemiyor. Sorumlu diyor ki ben Cumhurbaşkanı olacağım diyor. Başka bir ülkede olsa halkın önüne çıkamaz.

Bizde insan hayatı çok ucuz. İş kazalarında yılda yüzlerce kişi öldü.

BAŞBAKANIN ALEVİ SÜNNİ AÇIKLAMASI

Erdoğan, kişisel kariyeri için harcamayacağı hiç bir değeri yok. dinse dini harcar, etnik aidiyetse etnik aidiyet. Bir insan kendi çocuğunu rüşvete alıştırır mı? Allah konuşturuyor oğluma helal lokma yedirmedim. Kalkıyor ben sünniyim sen de alevisin niye açıklamıyorsun. Baskı görmüyorum ama üzülüyorum. Keşke bütün aleviler gelse CHP'ye oy verse neyse. Alevilerden diğer partilere de oy veren insanlar var. Ben nasıl Cumhurbaşkanı olabilirim diyor ve feda etmeyecek hiç bir şeyi yok. Çok şükür bana hırsız demiyor bu benim için en değerli güvence.

Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganını Hatay'da gençler attı. Evet biz de hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Ama daha önce Mustafa Kemal'in yurttaşlarıyız diyorduk.