Siyaset Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum; anayasa teklifini geri çekin
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum; anayasa teklifini geri çekin

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parti grubunda konuştu. Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili net mesajlar veren CHP lideri, "Sizden rica ediyorum sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan, sayın Meclis Başkanı; lütfen teklifi geri çekin! Türkiye bu gerilimi kaldıramaz" dedi

İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmadan satır başları:


Eğer bu memleket nasıl bu halde bu hale geldi diye sormuyorsak, kimse kusura bakmasın ama biz insan değiliz. En büyük endişem 2017'nin 2016'yı aratması.
Anayasa sorumlu hükümettir diyor. Ortada sorumlu yok! Ne olduğu belli değil.

Saygınlığımızı korumak için her türlü partiyi harcayan CHP orada. Siyasette düzeyi yükselten doğruya doğru eğriye eğri diyen bir CHP var. İnsan sevgisi üzerine inşaa edilen bir siyaset anlayışınıTürkiye'de yaygınlaştırmak istiyoruz. Bize hayatı boyunca oy vermeyen vatandaş mağdur olduğunda onun yanında olan parti de CHP. Şimdi o vatandaşlara seslenmek istiyorum. Kavgadan bıkmadınız mı? Gözyaşından bıkmadınız mı? Annelerin feryadından bıkmadınız mı? Gencecik çocukları topraklara veren ailelere üzülmediniz mi? Memleketi bu hale kim getirdi diye sormayacak mısınız?

DEVLET ÇÖKMÜŞTÜR


80 milyonun kabul etmesi gerekiyor; Türkiye yönetilmiyor. Eğer devlette liyakat esasını bozarsanız bozduğunuz andan itibaren devlet çöker. Şu anda çöken bir devletle karşı karşıyayız. Terörle mücadele tumturaklı laflarla olmaz, akılla, bilgiyle kültürle olur. Terörün yeşermeyeceği alanlar yaratacaksınız. Dünyanın dört bir tarafından militanlar Türkiye üzerinbden Suriye'ye geçtiler.

Ben söylemiyorum bunu, size açıkça ifade de edeyim: 2012 IŞİD komutanı söylüyoru: Bize katılans avaşçıların çoğu Türkiye üzerinden geldi. Silahlarımız da Türkiye üzerinde geldi.

Bu ülkenin istihbaratı yok muydu? IŞİD örgütü mensupları televizyonlara çıkıyorlardı, sözde toplu namazlar kılıyorlardı. Hükümet neredeydi? Büyükelçiliğimizi bastılar 49 vatandaşımızı rehin aldılar çıkıp IŞİD yaptı diyemediler?

50 defa söyledik, başka ülkelerin iç işlerine karışmayın diye. TIR'larla silah gönderdiniz. Şimdi o silahların tamamı Türkiye'ye döndü. El Nusra ile akrabalık kurdular. Diyalog kurdular. Çıktı bunu bu ülkenin Cumhurbaşkanı söyledi.

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni bir terör örgütüyle muhatap kılmaktır. Bunu da Cumhurbaşkanı ağzıyla itiraf etmektir.

70 ilden IŞİD'e militan devşiriliyorsa böyle bir iklim yaratılmışsa nasıl mücadele edeceksiniz? IŞİD militanları yaralandığında onları tedavi ediyorsanız, ondan sonra tekrar gönderiyorsanız bunu da Sağlık Bakanı söylüyorsa ne diyeyim; devlet böyle mi yönetilir?

Devletin hakimi savcısı nasıl oldu da terör mensuplarına verildi? Hepsi söz birliği etmişler bu işin sorumlusu CHP diye. İnsanda biraz vicdan olur, biraz ahlak olur.

HÜKMEDEMİYORSAN İSTİFA EDECEKSİN


Üst akıl bu tuzakları kuruyor diyor. Hükmetmekten geliyor hükümet. Eğer hükmedemiyorsan istifa edeceksin.

PKK terörüne de IŞİD'e de teslim oldun. Sen terör örgütlerine yardım ve yataklık ediyorsun. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayın dedik. Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayın dedik. Dini kimlikler inanç üzerinde siyaset yapmayın dedik.

Ben söyledim duymadılar. Havuz medyası dipten sağır. Hangi birey ben anne ve babamı seçtim diyebilir? Allah ile kul arasına kimsenin girmeye hakkı da yok yetkisi de yok!

Çıkıyor kendi kendisine bütün suçu Allah'a yüklüyor. Suudi Arabistan'dan selefileri Türkiye'ye getiriyoruz. Herkese düşman! Kendisi gibi düşünmeyenlerin katledilmesini savunuyorlar. Böyle bir inanç anlayışı yoktur arkadaşlar.

SALDIRMAZSANIZ ADAM DEĞİLSİNİZ


Yılbaşı gecesi güvenlik önlemleri alınmış. Sokakta ateş ediyor, polisi öldürüyor, 39 kişiyi katlediyor sonra elini kolunu sallayarak çekip gidiyor. 200 metre ötede de karakol var? Nasıl oluyor bu?

İstediğiniz kadar saldırın, saldırmazsanız adam değilsiniz! Şimdi laikliği ayrışma aracı olarak gördüler.

Terör var, insanlar can derdinde bunlar zam üstüne zam yağdırdılar. Kimse farkına varmaz diye giydir giydir diye. Asgari ücrete de yüzde 8 zam yaptılar. 1404 TL. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvkeilleri bir ay geçinsin! Bir ev geçindirilebiliyor mu geçindirilemiyor mu?

Benim gemilerim yok onların gemileri var. Onların çocuklarının durumu ortada benim çocuklarımın durumu ortada. Ben kul hakkın yemem onlar yer. Benim evimdeki ayakkabı kutularında ayakkabı, onların ayakkabı kutularında dolarlar eurolar var.

ZAM ÜSTÜNE ZAM


Her şeye zam yaptılar, Osmangazi Köprüsü'nden geçişi indirmişler. Her gün 40 bin adet geçiş ücreti garantisi verdiler. Biz köprü yaptık diyor; kendi yandaşlarına para aktarmak için yaptı. Böyle yapılmasın, böyle olmaz! Deli dumrul köprüsü istemiyoruz.

AA GENEL MÜDÜRÜ SANA SESLENİYORUM


Anadolu Ajansı kalkıyor köprü ücretleri güncellendi diyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüs ücretlerine zam yapıyor. Ona güncelleme demiyor. Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü'ne sesleniyorum; sen köle misin? O makamdan aldığın parayı ben ödüyorum ben. Oturup adam gibi haber yapacaksın! Eğer tarafsız haber yapıyorsan itibarın sarsılır. Zaten AA ise koy bir taraf diyorlar.


ANAYASA KOMİSYONU


Esad'ın Anayasası'nı getirip Meclis'ten geçirmek istiyorlar. 140 yıllık parlamento geleneğimizi yer ila yeksan etmek istiyorlar. Tarihinize bağlı değilsiniz, yeri geldiğinde tarihinizi inkar edenlerdensiniz. Bu anayasa değişikliğinin büyük bir ayıbı var. Bazı milletvekilleri AKP'li milletvekiller, değişiklik metnini görmeden imzalar attılar. bu kadar büyük bir ayıbı bu parlamento kaldıramaz. Kalkmış imzaladığı o anların fotoğrafını facebook'tan paylaşılıyor. Sen milletvekili de olamazsın, adam da olamazsınız.


TÜRKİYE'NİN TARİHİNE İHANETTİR BU!


Eğer TBMM'nin yetkilerini bir kişiye devrediyorsan TBMM'nin tarihine ihanet ediyorsun demektir. O ihanet içindedirler. Bir kişiye Mustafa Kemal Atatürk'e verilmeyen bir yetkiyi TBMM'yi fesih yetkisi veriyor. Nasıl olur böyle bir şey? Hangi gerekçeyle fesh edeceksin!

Allah akıl versin ne söyleyeyim. Güçler ayrılığı ilkesini kaldırıyorlar. Bütün yetkiler bir kişide olsun diyorlar. Türkiye daha karanlık bir ortamın içine çekilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan'dan rica ediyorum. Bu tkelifi geri çekin bu gerilimi kaldıramayız.

Bir kişiye bir bölgeyi birden fazla yapıya ayırabilme yetkisi veriyoruz. ne aklın, ne hukukun kabul etmeyeceği bir düzenlemedir. Atatürkçüler, miliyetçiler, samimi müslümanlar, liberaller, demokratlar, bu ülkede adalet arayanların ortak sorunudur.

Ama ben yine söylüyorum; Sayın Cumhurbaşkanı sizden rica ediyorum; lütfen bu teklifi geri çekiniz Türkiye'ye en büyük yardımısı siz yapmış olursunuz.

Ahmet Şık tutuklandı. FETÖ mağduruydu. Namuslu bir gazeteci, her zaman onun yanındayız. Her zaman onunla gurur duyuyoruz. Hüsnü Mahalli içerde. Kendisi biraz rahatsız. Geçmiş olsun diyorum

Haberin Devamı