Siyaset Kılıçdaroğlu depremi
Paylaş
Kılıçdaroğlu depremi

Kılıçdaroğlu depremi

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek dün sabah “Baykal’ın adayı Kemal Kılıçdaroğlu” dedi. Bu açıklama daha sonra Baykal’ın ağzından yalanlandı. Mustafa Özyürek de çark edip yanlış anlaşıldığını öne sürdü. Tepkiler üzerine son sözü Kılıçdaroğlu söyledi: Aday değilim

ÖNCE AÇIKLADI

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Deniz Baykal, önceki akşam kurmayları Önder Sav, Mustafa Özyürek, Yılmaz Ateş, Onur Öymen ve Cevdet Selvi ile geniş bir durum değerlendirmesi yaptı. Bu görüşmede istifasından sonraki iki gün içinde partiden çıkan farklı seslere dikkat çeken Baykal kurmaylarına “Bölünmeyin, çok başlılık göstermeyin. Bu durum partiye zarar veriyor” uyarısında bulundu. CHP’de “Baykal’ın koltuğuna kim oturacak?” sorusuna aranan yanıt dün CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek’ten geldi. NTV’ye konuşan Mustafa Özyürek, “Sayın Baykal örgütü toplayacak bir isme destek verecek. Öne çıkan isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

SONRA YALANLANDI

Türkiye “Baykal veliahtı olarak Kılıçdaroğlu’nu seçti” derken Mustafa Özyürek’in sözlerine dakikalar sonra CHP İletişim Koordinatörlüğü’nden yalanlama geldi. Açıklamanın Deniz Baykal’ın uyarısıyla yapıldığı öğrenildi. Açıklamada Baykal’ın “Aklımda bir isim yok, açıklanacak bir isim olursa başkasına açıklatmam ben açıklarım” dediği aktarıldı. Mustafa Özyürek’in partinin bahçesinde yaptığı telefon görüşmesi ise gazeteciler tarafından “Baykal aradı ve sözleri nedeniyle tepki gösterdi” şeklinde yorumlandı.

ÖZYÜREK ÇARK ETTİ

Açıklama sonrası Mustafa Özyürek sözlerinden çark etti. Yanlış anlaşıldığını öne süren CHP’li Özyürek, “Ben ortadaki isimleri telaffuz etmiş oldum, yoksa ne sayın Baykal ne parti adına bir aday telaffuzum söz konusu olmadı” diye konuştu. Mustafa Özyürek şunları söyledi: Sayın Baykal üzerinde birleşilecek bir isim istedi. Bu isimlerden biri de Kemal Kılıçdaroğlu olabilir. Bu bizim görüşümüzdür, kamuoyunda da bunlar görüşülüyor. Yetenekli bir arkadaşımız ama parti tabanı, parti kamuoyu nasıl olur, kısa sürede sahiplenir mi, bunu bilemiyorum. Partinin sözcüsü olarak bir aday açıklamam, söz konusu değil ama sizin yazıp çizdiğiniz bir ismi ben de gündeme getirdim.

‘ÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİ’

Mustafa Özyürek’e tepki gösteren bir başka isim ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş oldu. Yılmaz Ateş “Sayın Baykal o toplantıda böyle bir şey söylemedi. O görüşmede ben de vardım. Baykal ‘Bakın kardeşim, ben istifa ettim. Kamuoyunda konuşulan adaylar var. Kemal’in adından da bahsediliyor. Partiyi toparlayabilir mi bir bakın. İçinizden biri de olabilir’ ifadesini kullandı” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: ADAY DEĞİLİM

Yaşanan bu gelişmeler sonrası son açıklama CHP Grup Başkanvekili Kemal Klıçdaroğlu’dan geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısından sonra gazetecilerin soruları üzerine, “Genel başkanlğıa adaylığım sözkonusu değil. Deniz Bey’le dün telefonla görüştüm. Bu görüşme kurultay ile ilgili değildi. Üçüncü şahıslara iletemeyeceğim özel bir konuydu. Deniz bey uygun olursa yüzyüze de görüşürüm” dedi.

KURULTAYA KATILMAYACAK

CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi dünkü Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesi Deniz Baykal’ı evinde ziyaret etti. Cevdet Selvi, Baykal’ın kurultayda aday olup olmayacağının sorulması üzerine “Ben niyet okuma imkanına sahip değilim” dedi. Selvi, Baykal’ın moralinin nasıl olduğunun sorulması üzerine “Sorumluluk duygusu çok önde, sıkıntıları vardı. Bunları ciddi biçimde aşmış. Son derece etkin ve heyecan içinde gördüm” dedi. Baykal’ın genel başkanlık için “İsteyen arzu edebilir, yardımcı olurum” dediğini aktaran Cevdet Selvi “Sizin adaylık düşünceniz var mı” sorusuna “Söz konusu olamaz, hayal etmem, düşünmem” yanıtını verdi. Cevdet Selvi, Baykal’ın kurultaya katılmayacağını da dile getirdi.

Haberin Devamı