Siyaset Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı çok üzmüş!
Paylaş
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı çok üzmüş!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün İstanbul'da bir radyo programına konuk oldu

‘Recebim’ tepkisi

Referandum sürecinde liderler arasındaki sert tartışmalara dikkat çeken Bülent Arınç, CHP’nin propaganda şarkısı yaptığı ‘Recebim’i hatırlattı.

Bülent Arınç “Siyasi parti, rakibi hakkında sözlerini kendisi yazarak, belli bir melodi içerisinde söylerse hoşa da gidebilir ama biraz hafif buldum doğrusu. Daha saygılı olması lazım” dedi.

‘Saygılı olmalı’

Bülent Arınç, “Daha saygılı olması lazım. ‘Recebim’ diye kastettiği Sayın Başbakan’dır. Arkadaşınız, dostunuz, komşunuz olabilir ama bu bir partinin başkanıdır ve onu alaya, hafife alıcı bir tonda şarkılar söylenirse nazik olmaz, nezaket dışı bir şey olur.

Başbakan Erdoğan’ın sayın Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinden özlük haklarına, kişisel haklarına saygı gösterilmediği için üzüntülü olduğunu biliyorum” diye konuştu.

‘Darbe dönemi kapandı’

Darbe tartışmalarını da değerlendiren Bülent Arınç şöyle devam etti: 70 milyon insan bilsin ki Türkiye’de artık darbeler dönemi kapandı. Darbe, entrika, silah, kan dökmek, cuntacılık, müdahale yok.

Böyle bir dönem inşallah 12 Eylül’de başlayacak. Türkiye’yi artık seçilmiş hükümetler yönetecek. Demokraside balans ayarı, topla tüfekle olmayacak. Seçimle olacak, entrikayla, hileyle, kan dökerek olmayacak.

‘U2 konserine gidemem’

Bülent Arınç, İrlandalı rock müzik grubu U2’nin 6 Eylül’de İstanbul’da vereceği konsere gidip gitmeyeceğine ilişkin bir soruya da “Gitmem mümkün değil.

Bizim hayat memat meselemiz referandum. 6 Eylül’de Manisa’da olacağım. 12 Eylül sonrası olsaydı bu merakımı gidermek isterdim. Konseri, televizyonlardan veya başka şekilde izleme imkanı bulacağım. U2’yi merak ediyorum” dedi.

Bülent Arınç, Leman ve Penguen dergilerini de 12 Eylül sonrasında ziyaret etmeyi düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı