Siyaset 'Kılıçdaroğlu freni patlamış kamyon gibi'
Paylaş
'Kılıçdaroğlu freni patlamış kamyon gibi'

Başbakan Tayyip Erdoğan, meydanlarda kendisini sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu “Freni patlamış kamyona” benzetti

‘KOLTUĞUNUN DERDİNDE’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan referandum mitinglerine dün Erzurum’da devam etti. İstasyon Meydanı’nda yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Erdoğan’ın hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Erdoğan Kılıçdaroğlu’na şöyle seslendi: CHP Genel Başkanı kaptığı yeni koltuğu korumanın gayreti içinde. Şu sırada miting meydanlarında adeta freni patlamış kamyon gibi. Samimiyetsiz ilkesiz, tutarsız ve popülist şekilde bize iftira atıyor. Seviyesiz bir dille bize saldırıyor.

‘MHP CHP’NİN VAGONU’

Konuşmasında MHP’ye de yüklenen Erdoğan şöyle devam etti: MHP yönetimi maalesef MHP’yi CHP’nin vagonu haline getirdi. CHP’nin yedeği haline getirdi. MHP tabanının bundan rahatsızlık duyduğunu biliyorum. CHP genel başkanı bir kente, ilçeye gidiyor. MHP’nin bazı başkanları karşılıyor, mitinginde boy gösteriyorlar. Bu MHP tabanına reva mıdır? MHP’li kardeşlerime sesleniyorum: Vereceğiniz her hayır oyu MHP’nin değil, CHP ve BDP’nin hedeflerine hizmet edecektir.

Haberin Devamı

‘DÜRÜST OL BE DÜRÜST’

Konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun “Türban sorununu biz çözeceğiz” sözlerini de hatırlatan Erdoğan, CHP Genel Başkanı’na “Dürüst ol be dürüst” diye çıkıştı. Erdoğan şunları söyledi: Biz MHP ile birlikte başörtülü kızlar için bir yasa değişikliği yaptık. 411 oyla Meclis’ten geçirdik. CHP de iptali için Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. İptal dilekçesinde şu anda genel başkan olan beyefendinin de imzası var mıydı? Vardı. Sen Dadaşı enayi mi sandın?

Turgay İPEKSalih TEKİN- Kürşat TERCANLI- Kerim BURUCU//DHA