Siyaset 'Kılıçdaroğlu geliyor, belge getirin'
Paylaş
'Kılıçdaroğlu geliyor, belge getirin'

Van'a geleceği açıklanan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu gelmeden şehirde Vanlılara "belge" çağrısı yapıldı

CHP Van 33'üncü İl Kongresi kentin kurtuluşu olan 2 Nisan’da yapılacak. CHP İl binasında basın açıklaması yapan İl Başkanı Halil Kartal, 2 Nisan'da yapacakları kongreye CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağını söyledi.

Kartal, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da gelmesini beklediklerini belirtti. Vanlılara çağrıda bulunan Kartal, Kılıçdaroğlu’nun Van’a geleceğini, onun için vatandaşların elinde ne belge varsa getirmelerini belirterek şöyle konuştu:

“Buradan bütün Vanlı hemşerilerime, Van’da yaşayan herkese, Van’ın sorunlarıyla ilgilenen herkese sesleniyorum. Herkes toplumsal bir vicdani sorumlulukla hareket etsin.

Özel hastaneler, güvenlik görevlisi alımları, temizlik ihaleleri bu konular Kemal Kılıçdaroğlu’nun özellikle ilgi alanıdır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun il binamızda bulunduğu gün, saati itibariyle basına duyurulacaktır.

İlimizde hangi haksızlık, yolsuzluk, hukuksuzluk, var ise belgeleriyle birlikte, Kemal Kılıçdaroğlu’na iletilsin. Seyirci kalınmasın. İftira ve istinattan uzak, tamamen gerçeği yansıtacak, bütün talepleri bizler o günü fırsat bilerek, hemşerilerimizin paylaşacağına inanıyoruz.

Bu konuda bazı bilgiler geldi. Biz de Kılıçdaroğlu’na ilettik. Kendisi uzun zamandır Van’ı takip eden bir siyasetçidir. Van’daki gelişmeleri bizden daha iyi takip ediyor. Bazen kendisine direk bilgi gidiyor. Bizim bile haberimiz olmuyor. Onun için kendisi bu konuda hazırlıklı olarak gelecektir.”

Gülay ÖZEK/VAN (DHA)

Haberin Devamı