Siyaset Kılıçdaroğlu: Genç'in müdahalesi doğru değil
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Genç'in müdahalesi doğru değil

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşmasına yaptığı sözlü müdahaleyi doğru bulmadığını söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir Ticaret Odası’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın konuşmasına yaptığı sözlü müdahaleyi değerlendirdi.

Müdahaleyi doğru bulmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Hanımefendinin konuşmasına müdahale etmek doğru değildir. Bir kadının konuşmasına müdahale etmek doğru değildir. Japonya Büyükelçiliği'nde yapılan toplantı, Japonya'nın topraklarında yapılmış bir toplantı sayılır. Yani Japonya Büyükelçiliği, Japonya egemenliğinin olduğu yerdir.

Dolayısıyla müdahale doğru değildir ama bir gerçek daha var; Kamer Genç'e yapılan müdahale de doğru değildir. Oradaki polisler tarafından yapılan müdahale de doğru değildir. Yani iki ayrı yanlış var, iki yanlıştan bir doğru çıkmadı. İşin özeti bu."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Kamer Genç hakkında disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceği sorusunu ise "Bu, grupla ilgili bir olay" diye yanıtladı.

'BUNLARI İŞTEN ATACAK MISINIZ?'

Dershanelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Dershaneleri kapatacağım diyorsunuz yapmanız gerek şudur; çocukların ihtiyaç duymayacakları bir eğitim sistemini getiriyorsanız biz size destek vermeye hazırız. Hiçbir anne-baba gönüllü olarak göndermiyor, zorunlu olarak gönderiyor. Boğazından kesip gönderiyor. Bu sistemi yaratan eğitim sistemi. Dershane sahiplerini suçlamak kadar yanlış bir şey yok. 50 bin öğretmen, 100 bin insan dershanelerden geçimini sağlıyor. Ne yapacaksınız bunları atacak mısınız? Siz yeni işsizlik alanları yaratıyorsunuz.

Kılıçdaroğlu, bir gazete yayımlanan MGK’ya ait olduğu öne sürülen belgeyle ilgili olarak ise “İktidarın iki yüzlü politika izlediğini gösteriyor. Düne kadar ne söylüyordu meğer neler yapmış. Gidip belgeye imza atacaksınız, dönüp başka şeyler söyleyeceksiniz” şeklinde konuştu.