Siyaset Kılıçdaroğlu: Gündem değiştiriliyor
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Gündem değiştiriliyor

Kılıçdaroğlu: Gündem değiştiriliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalında konuk olduğu programda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son günlerde CHP ekseninde çok tartışılan bazı konular bulunduğu belirtilerek, "Komplodur, tacizdir, şantajdır... Siz fotoğrafı çözebildiniz mi? Ne var karşınızda?" sorusuna Kılıçdaroğlu, fotoğrafın aslında gizli kapaklı bir fotoğraf olmadığını söyleyerek yanıt verdi.

"BUNU, ARKASINDAN YÖNLENDİREN GÜÇ VAR"

Kılıçdaroğlu, "Bir kişi var. Bu kişi öyle anlaşılıyor ki belli yerlerden belli görevler üstlenmiş bir kişi. Belli kişilerle belli yerlerle ilişkileri olan birisi. Bunun arkasında bunu yönlendiren güç var. O gücün kim olduğunu biz tahmin ediyoruz ama istiyoruz ki bunu devletin otoritesi çıkarsın ortaya. Çıkarırsa biz de öğrenmiş olacağız kimin ne olduğunu" yanıtını verdi.

"GÜNDEM DEĞİŞTİRİLİYOR"

Basının günlerdir bu konuyu tartıştığının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Tartışan kim? Onlara bakmamız lazım. Bunlar belden aşağı konular. Bu konular ne zamandan beri medyanın ana konusu olabiliyor.

Bu ülkenin başka sorunu yok mu? Bu Türkiye'de tartışılması gereken bir konu mu? Diyarbakır'da bir kadın, dört çocuğuna sabah kahvaltısı vermedi diye intihar etti. Bu tartışıldı mı? Birileri tarafından bize, gündem empoze ediliyor. Bunlar dedikodu. Allah aşkına, bunun tartışılacak nesi var?" diye sordu.

"CHP'YE KOMPLO KURMAK İSTİYORLAR"

AKP'li bir kişinin adının olayda geçmesiyle ilgili bir diğer soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Deniz Bey ile ilgili olduğu söylendi. Ben de Deniz Bey ile ilgili değil, başkasıyla ilgili olduğunu söyledim. Olay bu" dedi.

"ERGENEKON MAHKEMESİNİ TRT3 CANLI VERSİN"

Ergenekon kapsamında Silivri'de görülen mahkemenin TRT3'ün canlı vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Bunlar darbe mi yapmak istiyor. O zaman TRT3 canlı versin. Kim doğru, kim yanlışı söylüyor. İddianame doğru mudur, değil midir?

Ben bunu istiyorum. Darbeci ise televizyon ekranında millet görsün. Türkiye'nin en büyük davasını gördürüyorsunuz. Benim isteğim, hükümet bu davanın üzerinde ciddiyetle duruyor. Biz de ciddiyetle duruyoruz ve diyoruz ki: Bu davayı TRT3'de canlı verin, millet seyretsin" diye konuştu.

"YOKSUL AİLENİN GELİRİ, 600 TL'YE TAMAMLANACAK"

Aile Sigortası Kurumu'nda (ASKUR) yoksul ailenin geliri 200 TL ise 400 TL daha eklenerek, gelirin 600 TL'ye çıkartılacağını, hiç geliri yoksa 600 TL verileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu paranın kadının banka hesabına yatacağını ve her ay gidip banka hesabından çekeceğini belirterek, "Diyorlar ki, "Siz bu parayı bulamazsınız". Bu para var. Hesabı, kitabı kuruşu kuruşuna yapılmıştır" dedi.

KÖMÜR VERMEYECEĞİZ, DOĞALGAZIN BELLİ METREKÜPÜ ÜCRETSİZ OLACAK

Yoksul aileye 600 TL yardım sonrası, kömür, odun veya başka yardım planları olup olmadığı konusunda Kılıçdaroğlu, "Hayır. Şunu yapacağız. Evinde doğalgazı varsa, doğalgazın belli bir metreküpünü ücretsiz yapacağız. Kömür vermeyeceğiz.

Çocuğunun eğitim masrafı ayrıca karşılanacak. Dedim ya, 600 TL'den, bin 250 TL'ye kadar çıkacak. Özürlü varsa, yaşlı anne-babası varsa onun için verilecek. Bütün bunları tablolar halinde çıkardık..

Bunlar için akademisyenleri çağırdık. Bunlardan biri Dünya Bankası'na da proje hazırlayan bir uzman. Tamam dedi. Bunun üzerine projemizi kamuoyuna açıkladık" dedi.

"BEDELLİ ASKERLİK TEKLİFİNİ, AKP KABUL EDERSE SÜRATLE GEÇER"

Bedelli askerlik konusunda Hamzaçebi'nin sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Sizin bununla ilgili hareketiniz olacak mı? sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Olacak. Bir sefere mahsus olmak üzere, önümüzdeki günlerde arkadaşlara talimatı verdim.

Bir kanun teklifini verecekler parlamentoya" yanıtını verdi. "Seçimden önce mi? diye sorulması üzerine Kılıçdaroğlu,"Önümüzdeki hafta içinde verecekler. Arkadaşlar daha önceki uygulamalara da bakacaklar. Ona göre bir kanun teklifi verilecek. Komisyonlarda görüşülürse olgunlaştırılır, ona da itirazımız yok. Bir sefere mahsus olmak üzere öyle bir uygulama yapılmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı