Siyaset Kılıçdaroğlu: 'Herkesle kavgalı bir Başbakan var'
Paylaş
Kılıçdaroğlu: 'Herkesle kavgalı bir Başbakan var'

Kılıçdaroğlu: 'Herkesle kavgalı bir Başbakan var'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ülkede işsizlik, yoksulluk, yoksuzluk ve terör sorunlarının bulunduğunu belirterek, “Herkesle kavgalı olan bir Başbakan var. Biz herkesle dost olan bir başbakan profili çizeğiz” dedi.

Trabzon ve Giresun'da partisince düzenlenen mitinglere katılmak için Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile birlikte uçakla Trabzon'a gelen Kemal Kılıçdaroğlu, havaalanında yaklaşık 300 partili tarafından karşılandı. Otobüse binmeden önce horon oynayan ekip elemanlarının teker teker elini sıkan Kılıçdaroğlu, yaklaşık 100 araçlık konvoyla Maçka ilçesine hareket etti. Esiroğlu Beldesi’nde yolunu kesen bir grup partili ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, bir kız çocuğunu sevdi, bir vatandaşın ikram ettiği eriği aldı. Mataracı mevkiinde de partililerle sohbet eden Kılıçdaroğlu’na burada, üzerinde adının yazılı olduğu ekmek verildi.

Maçka ilçesi girişinde, ‘Başbakan Kemal’ sloganları ve horonla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’i ziyaret etti. Genç’in hediye ettiği Trabzon işi gümüş telkari plaketi alan Kılıçdaroğlu, “Biz de Türkiye’yi bu telkari gibi güzel bir ülke haline getirmek için çalışacağız. Amacımız, ülkemizi huzur içinde yaşanan bir ülke haline getirmek. Barış içinde yaşamak istiyoruz. O barışı ve huzurun güvencesi de CHP’dir” dedi.

Belediye binasının balkonundan kendisini bekleyen partililere hitap eden Kemal Kılaçdaroğlu, şunları söyledi: “Türkiye’nin bir çok sorunu var. İşssizlik sorunu var, huzur sorunu var. Her yerde işsizlik, yoksulluk var. Herkesle kavgalı olan bir Başbakan var. Biz herkesle dost olan bir başbakan profili çizeğiz. Herkesi kucaklayacağız, dinleyeceğiz, seveceğiz. Kararlı, kesin ve dirayetli bir politika izleyeceğiz. Bunun sözünü burada veriyorum. Son seçimde Trabzon’da beklenen oyu alamadık. Önümüzdeki dönemde Trabzonspor’u şampiyon, CHP’yi iktidar yapacağız. Gün olur devran döner, seçim olur. Maçka’ya belki Başbakan olarak geliriz. Hedefimiz halka hükmetmek değil, hizmet etmektir.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu: 'Din-iman edebiyatı yaptılar, han-hamam sahibi oldular'

TRABZONSPOR FORMASI

Kılıçdaroğlu, Trabzon’a giderken Akoluk Belediyesi’ni ziyaret etti. CHP lideri, ikram edilen sütlacı yanına gelen Deniz adındaki küçük bir çocuğa yedirmek isteyince çocuk yüzünü buruşturarak yemeyince partililer eski liderlerine gönderme yaparak, “Deniz, Kemal beyin sütlacından yemedi” dedi.

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nu, Başkan Sadri Şener ile yöneticiler karşıladı. Kemal Kılıçdaroğlu’na, onur üyeliği belgesi, plaket ve üye kimliği, Trabzonspor rozeti ve arkasında Kılıçdaroğlu yazılı 61 numaralı forma hediye eden Şener, “Göreve başladığınızdan bu yana Türk siyasetine yeni bir soluk getirdiniz. İnşallah Türk sporuna da yeni bir soluk getirirsiniz. Eksiğimiz, stadımızın olmaması, yardımlarınızı bekliyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu da “Çok konuşmayacağız ama çok iş yapacağız. Trabzonspor’un Türk sporunda önemli bir yeri var. İnşallah önümüzdeki süreçte yine şampiyon olur” karşılığını verdi.

Haberin Devamı