Siyaset Kılıçdaroğlu, Hopa'da...
Paylaş
Kılıçdaroğlu, Hopa'da...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hopa'da 31 Mayıs'ta AK Parti mitingi öncesinde çıkan olaylar sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun mezarını ziyaret etti, ailesine başsağlığı diledi.

Geceyi Batum’da geçiren Kılıçdaroğlu, beraberindeki CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, bazı milletvekili adayları ve partililerle panelvan minibüsle Sarp Sınır Kapısı’ndan geçerek, Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesine geldi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra, Hopa’da 31 Mayıs’ta AK Parti mitingi öncesinde çıkan olaylar sırasında heyecana bağlı kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği açıklanan emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun Dereiçi köyündeki evine gitti.

Kılıçdaroğlu, Lokumcu’nun eşi Gülay, oğlu Ulaş ile ailesine başsağlığı diledi, acılarını paylaştığını söyledi. Kılıçdaroğlu’na sarılan Metin Lokumcu’nun kız kardeşi Ayşe Neşe Lokumcu, "Size ağabeyim olarak sarılıyorum. Bundan sonra ağabeyim siz olacaksınız" diyerek ağladı.

okumcu’nun bir akrabası da "Ağabeyimin katilini bulun, size güveniyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu da Lokumcu’nun yakınlarına sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Burada Kılıçdaroğlu’na laz böreği, ayran, pasta ve helva ikram edildi. Kılıçdaroğlu daha sonra Metin Lokumcu’nun Dereiçi köyündeki mezarını ziyaret ederek dua okudu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Kemalpaşa Beldesine geldi. Minübüsten inerek, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla selamlaşan CHP lideri, çevredekilerin "Başbakan Kemal" sloganlarına teşekkür etti.

CHP’nin Kemalpaşa beldesindeki seçim bürosunu da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, seçim bürosu önünde partililerin de yardımıyla bir masanın üzerine çıkarak, orada bulananlara "12 Haziran’da sandığa gideceğiz, Hopa’nın demokrasi tarihini yeniden yazacağız" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Hopa ilçe merkezine hareket etti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİ DENİZLİ'YE GÖTÜRECEK

Dün akşam özel uçakla Gürcistan’ın Batum kentine gelen Kılıçdaroğlu, geceyi burada geçirdi. Batum Havalimanı’nda, kentteki ve Artvin’den gelen partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, bir süre tarihi ve turistik yerleri gezdi. Batum Su Parkı’nda su ve ışık şovunu izleyen Kılıçdaroğlu, bazı tarihi mekanlarda da incelemelerde bulundu.

Kalacağı otele gitmeden önce Batum Su Parkı’na yürüyüş yapan Kılıçdaroğlu, Batum’da üniversitede okuyan Ceren Cebeci ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu’nun yanına yaklaşan Cebeci, beraberindeki okul arkadaşı Süleyman Akarçay’ın Denizlili olduğunu, Denizli’ye giderek oy kullanmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun Batum’a geldiği özel uçağın pilotlarıyla görüştüklerini, pilotların "genel başkan onay verirse götürebiliriz" dediğini ifade eden Cebeci, arkadaşı Akarçay’ın uçakla Denizli’ye götürülmesini istedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, Akarçay’ı, Denizli’ye özel uçakla götürme sözü verdi.

Kılıçdaroğlu, parkta gezinti yapan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varshalomidze ile de karşılaşarak bir süre sohbet etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra konaklayacağı otele gitti.

Bu arada, Kılıçdaroğlu’nu Batum Havalimanı’nda karşılayan partililer arasında yer alan iş adamı Nazmi Dinç’in "CHP-001" Gürcistan plakalı aracı dikkati çekti. Artvin CHP Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu belirten Dinç, Batum’da plakayı normal plakaların 5 katı fiyat vererek aldığını söyledi.