Siyaset Kılıçdaroğlu: İktidarı eleştiren tutuklanıyor
Paylaş
Kılıçdaroğlu: İktidarı eleştiren tutuklanıyor

Kılıçdaroğlu: İktidarı eleştiren tutuklanıyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Avam Kamerası’nda düzenlenen Türkiye’nin İşçi Partili Dostları (Labour Friends of Turkey) grubunun 4’üncü kuruluş yıldönümü resepsiyona katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere İşçi Partisi Genel Başkanı Ed Miliband ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye’de büyük sorunlar yaşanıyor. İktidarı eleştirmek ciddi sorun, eleştirenler kendilerini kısa sürede hapiste buluyor. AKP iktidarı buna ileri demokrasi diyor" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, İngilterede dost partinin konuğu olmaktan çok mutlu olduğunu anlatırken, "Kurultayda bütün delegelerin oyunu alarak seçildim ama şimdi halkın oyunu almak istiyorum.Halkın oyunu almak o kadar kolay değil ben de çok çalışıyorum" diye konuştu.

"BATI’DAKİ İMAJIMIZ ÇOK İYİ DEĞİLDİ"

CHP olarak daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük ve kadın erkek eşitliği istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin batıdaki imajının çok iyi olmadığını bildirdi. İşçi Partisi Genel Başkanı Ed Miliband’ın "Seçimlerde neyi ön plana çıkaracaksınız?" sorusunu, "Demokrasi ve özgürlük" olarak cevapladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu konuda işçi partisinden destek istiyorum.Evrensel demokrasiyi bütün koşullarıyla Türkiye’de istiyoruz.Türkiye’de bu konuda ciddi bir mücadele sürdüreceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"AKP İKTİDARI BUNA ‘İLERİ DEMOKRASİ’ DİYOR"

Türkiye’de hala 53 gazetecinin hapiste olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye’de iktidarı eleştirmenin ciddi sorun haline geldiğini, eleştirenlerin tutuklandığını savunarak, "AKP iktidarı buna ileri demokrasi diyor" dedi.
Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdiği için İşçi Partisi’ne teşekkür eden Kılıçdaroğlu, İngiltere’den beklentilerinin çok olduğunu vurgulayarak, İşçi Partisi’nden destek istedi.

"TÜRKİYE’Yİ AB’DE GÖRMEK İSTİYORUM"

İşçi Partisi Genel Başkanı Ed Miliband de, resepsiyonu organize eden Türkiye’nin İşçi Partili Dostları Grubu Başkanı Nilgün Canver’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "İngiltere’de 300 bin Türk vatandaşının yaşiyor. Türkler’in toplumsal yaşama ekonomik sosyal katkısının büyük var" sözleriyle sürdürdü. Miliband, "Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Ancak, bu şekilde başarılı olabiliriz. Sayın Kılıçdaroğlu ile bu platformu paylaşmaktan büyük gurur duyuyorum. Seçimlerde başarılar diliyorum" dedi.

Açılış konuşmasını Türkiye’nin İşçi Partili Dostları Grubu Başkanı Nilgün Canver’in yaptığı resepsiyona, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü ve CHP yöneticilerinin yanı sıra Londra’daki Türk derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
Resepsiyona Türkiye’den katılan halk ozanı ve Alevi dedesi Hüseyin Gazi Metin de, "CHP de birleşelim" başlıklı şiiri okudu.

Haberin Devamı

Aynur TATTERSALL- Alpaslan DÜVEN/LONDRA, (DHA)