Siyaset Kılıçdaroğlu: Listemizde devrim gerçekleştirdik
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Listemizde devrim gerçekleştirdik

CHP Lideri, listelerin açıklanmasının ardından ilk kez konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili listesine ilişkin, "Listelerimizde bir devrim gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Gençlik ve kadın, listelerimizde ağırlığı oluşturuyor" dedi.

Haberin Devamı

Milletvekili aday listelerinini açıklanmasının ardından ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Kurultaydan beri değişimi savunuyorduk. Bu liste ile bunun arkasında durduğumuzu gösterdik. CHP'nin sloganlarından biri "Herkes için CHP" Dolayısıyla toplumun her kesimini kucaklayacak bir liste oluşturmaya gayret ettik. Listeye girememiş olan arkadaşlarımızın bu partiye olan emekleri gözardı edilemez. Onlar, listelerde yer almasalar da partimizin üyesidirler, bizimle birlikte çalışmaya devam edecekler" dedi.

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa İl örgütündeki istifaları ise "Seçim sürecinde böyle anlaşmazlıklar yaşanabilir. 1-2 haftaya herşey düzelir" diyerek yanıtladı.

İlhan Cihaner'in listede yer almamasının Parti Meclisi'nin kararı olduğunun söyleyen Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal ile ilgili soruya ise "Sayın Haberal, bu ülkenin yetirştirdiği değerli bir bilim adamıdır. Ailesi CHP kökenli, kendisi Zonguldaklı, orada sevilen sayılan, hizmetleri geçmiş bir insandır. O nedenle Zonguldak'tan aday gösterilmiştir" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, "Ergenekon sanıklarının listelerde yer alması diye bir şey yok. Arkadaşlarımız kişisel birikimleri nedeniyle adayımız olmuşlardır. Yoksa Ergenekon davası nedeniyle haksız yere cezaevinde bulunan pek çok arkadaşımız var. Ergenekon sanıklarına dokunulmazlık kazandırma şeklindeki eleştirileri kabul etmiyoruz" dedi.