Siyaset Kılıçdaroğlu: Mavi Marmara'ya milletvekilleri neden binmedi?
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Mavi Marmara'ya milletvekilleri neden binmedi?

Kılıçdaroğlu: Mavi Marmara'ya milletvekilleri neden binmedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, "Şimdi öyle anlaşılıyor ki gece yatarken rüyasında da beni görüyor. Kabus içinde uyanıyor ve bakıyor ben yokum, oh diyor, demek ki sabah olmuş diyor. Hiç meraklanma Recep Bey, gece rüyana da gireceğim. 12 Haziran’a kadar sabret. 12 Haziran’da ben seni yolcu edeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Gaziantep’teki Demokrasi Meydanında yaklaşık 50 bin kişilik coşkulu kalabalıktan memnun kalan Kılıçdaroğlu, "Şimdi Recep Bey kızacak ama kızsın, sizin Allahınıza kurban Gaziantep. Gaziantep’in yiğit insanlarına inancım, güvenim tam. ’Türkiye’nin makus talihini yenen Gaziantepliler, 12 Haziran’da ayağa kalkacak ve bir demokrasi destanı yazacak. Hiç meraklanmayın bu kardeşiniz, onun maskesini indirecek. Şimdi bakın ezberi o kadar bozuldu ki bugün Ekonomist dergisinde bir çağrı yapılmış, ’CHP’ye oy verin’ diye" şeklinde konuştu.

Meydandakilerin "vur vur inlesin Tayyip dinlesin" sözleriyle konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vuracağız, dinleteceğiz siz hiç meraklanmayın. AKP’nin gövdesini zaten silkeliyorum, ama dallarını silkelemek de size ait. Söz mü? Yalnız silkelerken dikkatli olacaksınız, her an Recep düşebilir. Ayrıca bir şey söyleyeyim, öyle dallarını silkeledik efendim elma düşer, armut düşer, kiraz düşer, fıstık buluruz yok... Bunlar bereketsiz, bunlar bereketsiz bir ağaç. Bereketi olsaydı bu kadar işsizlik, bu kadar yoksulluk olur muydu? Yoksulluğun, işsizliğin olduğu bir yerde beyefendinin keyfine bakın. Yan gelip yatıyor. 12 Haziran’da uyandıracağız, 12 Haziran’da halkın iktidarını kuracağız."

Haberin Devamı

EĞİTİM SIKINTISINI ÇELİK İLE VURDU

Marka kent olan Gaziantep’in üniversiteye girişte 81 il arasında 80’inci sırada olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Gaziantep’i eğitimde 81. il içinde 80. sıraya getiren adam, Milli Eğitim Bakanıydı. O şimdi buraya geldi. Vanlılar omuzlarından attılar, onlar rahatlar. Şimdi sorun bakalım Antep’in günahı neydi, neden Antep’in yürekli, çalışkan insanları eğitimde bu kadar geriye itildi. Hesabını sormak size ait. Hesabını soracağız ki bir daha böyle Gaziantep’e geleceksin, Milli Eğitim Bakanlığı yapacaksın, Antep’i 80’inci sıraya indireceksin, hangi yüzle geleceksin Antep’ten oy isteyeceksin?" dedi.

Ülkenin en önemli marka kentlerinden birisi olan Gaziantep’in ihracat yapan KOBİ’si ve sanayi bölgeleri olduğunu, ancak son 9 yılda Antep’in kan kaybettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, yeni CHP’nin işsizlerin, esnafın, çiftçinin, emeklinin, sanayicinin, KOBİ’nin, halkın partisi olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

MAVİ MARMARAYA MİLLETVEKİLLERİN NİYE BİNMEDİ?

Kendisinin Mavi Marmara’ya izin vermeyecekleri yolundaki konuşmasının Başbakan Erdoğan tarafından eleştirilmesine de değinen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün gene konuşmuş Recep Bey, efendim biz demişiz ki ’Mavi Marmara’ya izin vermezdik’. Vermezdik tabii, yazık günah değil mi o çocuklar orada gittiler, Mavi Marmara’da İsrail askerleri öldürdüler. Hesabını sordular mı? Sormadılar, kanları yerde kaldı. İki; sen Mavi Marmara’ya AKP milletvekillerini bindirecektin, niye vazgeçtin? Onların canı tatlı, vatandaşın canını feda edebiliyorsun. Üç; sen daha düne kadar mayınlı arazileri İsrail’e vermek için Meclis’e kanun getirmedin mi? O kanunu Anayasa Mahkemesi’ne giderek CHP iptal ettirdi. Sen bunları milletin unutacağını mı sanıyorsun? Kemal kardeşiniz onun maskesini indirecektir. Onun ezberini bozdum, kimyasını bozdum, şifresini çözdüm onun ben."

Haberin Devamı

GEMİ ELEŞTİRİSİ

Mitinge katılanlara, "Bunların neleri var?" diye sorup ’Gemi, yalı’ yanıtını alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ’Hayaldi gerçek oldu gemicilik, babam sağolsun’ yazılı pankartı göstererek, "Bunların bir sloganı var biliyorsunuz, istikrar sürsün Türkiye büyüsün. Sevsinler senin istikrarını. Şunu demek istiyorlar; işsizlik devam etsin, yoksulluk devam etsin, insanlar hapiste kalsın, yeni hapishaneler yapalım, istikrar devam etsin cebimiz büyüsün diyorlar. O cepleri boşaltacağım, o cepleri halka vereceğim. Bu ülkede sadece halk için çalışacağız, bir çocuğun bile aç yatmaması için gereken her şeyi yapacağız" dedi.

BELKİ RECEP BEY CHP’YE OY VERİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu alandaki " Ezberi bozuldu, bakarsın 12 Haziran’da o da CHP’ye oy atar. Malum ya diyor ki ’bir formülünüz varsa bize verin biz ülkenin sorununu çözelim’. Sen 9 yıldır ülkeyi yönetiyorsun hala bir formül bulamadın. Zaten senin uzmanlık alanın şifre. Öyle değil mi? Şifre onun uzmanlık alanı" diye konuştu. Alandaki pankart ve dövizlerin çoğunu okuyarak yorumlayan Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Recep’in valisi varsa Antep’in Kemal’i var demişsin, eyvallah. Biliyorsunuz, bunların valileri şimdi mahalle mahalle geziyorlar, semt semt, esnaf esnaf. Neymiş, AKP’ye oy verin. Allah aşkına bu nasıl hükümet. Milletten iyice koptu. İŞKUR’dan mahrum edildik Uluyatır belde halkı diyor, meraklanmayın, herşeyi çözeceğiz. Son altı ayda Cumhuriyet Halk Parti’nin Genel Merkezi bir üniversite gibi çalıştı. İşçi mi var, derdi mi var, çözümü CHP. Çiftçi mi var, derdi mi var, çözümü CHP. Esnaf mı var, derdi mi var, çözümü CHP. İşsiz mi var, derdi mi var, çözümü Cumhuriyet Halk Partisi. Yoksulluk mu var, yoksul insanların derdi mi var, çözümü Cumhuriyet Halk Partisi. Çünkü CHP varsa herkes için var."

Haberin Devamı

BENİMLE YATIP BENİMLE KALKIYOR

Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde Başbakan Erdoğan’ın kendisine yönelik sert eleştirilerini hatırlatarak,"Son zamanlarda biliyorsunuz bir hastalık belirdi. Sabah kalkıyor Kılıçdaroğlu, öğle oluyor Kılıçdaroğlu, ikindi oluyor Kılıçdaroğlu, akşam oluyor Kılıçdaroğlu. Allah aşkına Kılıçdaroğlu ne yaptı Recep Bey’e? Sadece ezberini bozdu. Ee müsaade etsin de, bu kadar milleti perişan ettin, ben de senin maskeni indireyim. Şimdi öyle anlaşılıyor ki gece yatarken rüyasında da beni görüyor. Kabus içinde uyanıyor ve bakıyor ben yokum, oh diyor, demek ki sabah olmuş diyor. Hiç meraklanma Recep Bey, gece rüyana da gireceğim. 12 Haziran’a kadar sabret. 12 Haziran’da ben seni yolcu edeceğim."

TRAMVAYDAN İNDİRİLİNCE YOL KESTİLER

Kılıçdaroğlu’nun mitinginin ardından dağılan kalabalık, Ak Partili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nce geçtiğimiz aylarda hizmete açılan hafif raylı tramvayla evlerine gitmek istedi. Ancak iddiaya göre, mitingden gelen kalabalığın bindiği tramvaydan vatandaşların bir kısmı görevliler tarafından ’Tramvay yoğunluktan dolayı arıza yaptı’ denilerek bir sonraki durakta indirildi. Tramvay daha sonra yoluna devam edince, CHP’liler bilinçli olarak tramvaydan indirildikleri gerekçesiyle güvenlik görevlileriyle tartışıp, diğer hatta ilerleyen tramvayın yolunu kesti. Olay yerine gelen polis ve bazı CHP’li yöneticiler görevlilerle tartışan partilileri sakinleştirerek olayın büyümesini önledi. Bir CHP’li, ’Burada provakasyon yapılmak istendi. Mitingden dağılan partililerimiz ’Tramvay dolu’ denilerek aşağı indirildi ve sonra yoluna devam etti’ iddiasında bulundu. Partililer, bir sonraki tramvaya polis eşliğinde bindirildi.