Siyaset Kılıçdaroğlu: Milletvekili sayısını artırdık
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Milletvekili sayısını artırdık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde milletvekili sayısını artıran tek partinin CHP olduğunu söyledi

Toplam oyların yüzde 99.33'ünün sayılmasıyla birlikte Türkiye genelinde yüzde 25.91 oy alarak Meclis'e 135 milletvekili sokan CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sonuçların belli olmasının ardından bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, seçimlerde milletvekili sayısını artıran tek partinin kendileri olduğunu söyledi. (2007'deki seçimlerde CHP 112 milletvekili çıkarmıştı. Şimdi bu rakam 23 artışla 135'e yükseldi)

Genel Merkez önünde toplanan çok sayıda partili Kılıçdaroğlu’nu, ’Başbakan Kemal’, ’Halkın umudu Kılıçdaroğlu’ sloganlarıyla karşılarken Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin hepsinin de kürsünün arkasında hazır bulunması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada 6 aylık bir süreçte 3.5 milyon yeni oy kazandıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Hiç kimse umudunu kaybetmesin. 6 aylık bir süreçte 3.5 milyon yeni oydaş kazanıyorsak önümüzde 4 yıllık bir süreç var, hedefimiz 4 yıllık süreç içinde iktidardır.

Üç temel mesajının olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "CHP, bu kısa süre içinde 3.5 milyon yeni oydaş kazanmıştır. Daha güçlüdür, 12 Eylül darbesinden bu yana en yüksek oyunu almıştır."

MİLLETVEKİLİ SAYISINI ARTIRAN TEK PARTİ

CHP, AK Parti’ye başarılar dileyen Kılıçdaroğlu, seçimde milletvekili sayısını arttıran tek partinin CHP olduğunu unutulmaması gerektiğini belirterek, "Seçime giren partilerden diğerleri milletvekili sayısını düşürmüşlerdir, milletvekili sayısını arttıran tek parti CHP’dir. Demokrasiye her zaman güvendik, demokrasiyi her zaman savunduk, her koşulda savunacağız.

Adalet ve Kalkınma Partisi’ne başarılar diliyoruz. Ancak şunu unutmasınlar, daha güçlü bir CHP var. Sadece AKP değil, bütün dünya unutmasın, daha güçlü, daha dinamik, daha genç ve daha özgür ve daha demokrat bir CHP var" dedi.

"YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIN"

Türkiye’nin 81 iline gittiğini, 270’in üzerinde ilçeyi ziyaret ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yarın sabah örgütlerimizle beraber seçim varmış gibi aynı heyecanı sürdüreceğiz. Hiç kimse umudunu kaybetmesin. 6 aylık bir süreçte 3.5 milyon yeni oydaş kazanıyorsak önümüzde 4 yıllık bir süreç var, hedefimiz 4 yıllık süreç içinde iktidardır.

Bu konudaki hedefimizi şimdiden ortaya koyuyoruz ve bu hedeften vazgeçmeyeceğiz. Parti örgütlerimiz heyecanı yitirmeden, miting meydanlarındaki heyecanlarını sürdürsün. Moralimizi bozmayacağız" diye konuştu.

"AKP’NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI DÜŞTÜ"

AK Parti’nin milletvekili sayısının düştüğüne dikkati ceken Kılıçdaroğlu, "Onların milletvekili sayıları düştü, bunu da biliyoruz, yüzde 10 barajının AKP’ye getirdiği avantajı da biliyoruz. Hiç meraklanmayın, Türkiye’nin çağdaşlaşması, uygarlaşması, özgürleşmesi açısından elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz.

Ve bu seçimlerde kazandığımız 3.5 milyon oydaşın büyük bir kesimi gençler ve kadınlar. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur. Verilen tüm taahhütlerin takipçisi olacağımızı da buradan ifade edeyim" diye konuştu.

HÜZÜN VE COŞKU

Bu arada Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık ’Halkın umudu Kılıçdaroğlu’ sloganlarıyla kesilirken, bazı partililer meşelaler yakarak Genel Başkanlarına destek verdi.

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından Genel Merkez önünde bekleyen bazı partililer ise hüzünlü anlar yaşayıp, gözyaşlarına hakim olmadığı görüldü.

Haberin Devamı