Gündem Kılıçdaroğlu'ndan ittifak yasasıyla ilgili sert açıklama!

Kılıçdaroğlu'ndan ittifak yasasıyla ilgili sert açıklama!

Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan ittifak yasasıyla ilgili sert açıklama!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu ve dün Meclis'ten geçen ittifak yasasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları:

Size sözüm söz şeker fabrikalarını özelleştirirlerse onları alıp tekrar köylüye geri vereceğiz. Erdoğan, Kaddafi'nin konuğu oldu, ödül aldı, 60 bin dolar ödül aldı. Bu parayı şehit yakınlarına vereceğim dedi. Çık açıkla dedim hangi şehit ve ya gazi derneğine verdin? Çık açıkla!

Geçen grup toplantısında bir olayı açıklamıştım. Gökhan Açıkkol isimli bir öğretmeni açıklamıştım. 20 Temmuz sivil darbesinden sonra gözaltına alındı. Hayatını kaybetti, aile kendi imkanlarıyla cenazesi bahçeye defnediliyor. Ben Gökhan Açıkkol isimli öğretmenin işkence sonucu öldüğünü söylemiştim. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı diyor ki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Yani kendiliğinden ölmüştür. Dr. Ömer Gergerlioğlu bunun üzerine şu açıklamayı yaptı: Adli raporları biliyorum, muayenelerdeki mukozenlerden bahsedilmemiş. Sağ sol kaburgalarının kırılmasından bahsedilmemiş. Gergerlioğlu, ailenin suç duyurusu başvurusunu 1.5 yıldır işleme almadı. Avukat diyor ki ben 15 kişi gördüm işkence ediyorlardı. Sen savcı olarak niye gelip ifade almıyorsun 'Gel kardeşim ne gördün anlat' demiyorsun!

"BAHÇELİ DE ERDOĞAN DA YILDIRIM DA BANA SÖZ VERDİ"


Şeker hastası 100 insilünden 96'sını ailesine iade ediyorlar. Yav sizde din yok mu, iman yok mu? Boğaz Köprüsü'nde bir askerin boynunu kestiler. Bahçeli de Erdoğan da Yıldırım da bana söz verdi. Peşini bırakmayacağız dediler. Ne yaptılar apar topar bir KHK ile bunun gibi suçları kapsam dışında bıraktılar.

"TÜM GAZETECİLERİN ÖZGÜR OLMASINI İSTİYORUZ"


Medya özgürlüğü yok. Her Cumhuriyet çalışanı Uğur Mumcu'nun öğrencisidir. Uğur Mumcu gibi dik ve onurlu dururlar. Meclis'i bombalayanla gazetecilere aynı cezalar veriliyor. Ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet. Meclisi bombalayan eyvallah ama gazetecinin elinde kalem var. Ahmet Altan, Mehmet Altan kimi öldürdüler? Ellerinde bomba mı vardı? Görüşü ne olursa olsun bütün gazetecilerin serbest olmasını istiyoruz. Bugün, bazı köşe yazarlarını hatta bir köşe yazarına saraydan emir geliyor, yazı yazmayacaksın deniyor o da yazmıyor.


"TÜRKİYE'DE NÜFUSTAN FAZLASI ACİLE GİDİYOR"


Sağlıkta reform tamam ama bir bakıyorsunuz tamamı yalan. Evde musluğu açtığında 5 çeşit vergi ödüyorsun. Elektrik düğmesine bastın 4 çeşit vergi ödüyorsun. Hastaneye gittin, 9 çeşit vergi ödüyorsun. Bir genelgeleri vardı. Acil servise gidince bu paralar ödenmeyecek. Herkes acile gitmeye başladı. Kaç kişi acile gidiyor? ABD'nin nüfusu 324 milyon, acile giden 130 milyon. İngiltere 53 milyon, acile giden 23-25 milyon. Türkiye'de acile giden, 78 milyon nüfus var, şu anda acile giden 110 milyon 915 bin 470 kişi. Herkes gidiyor. Türkiye nüfusundan fazla acile gidince önlem aldılar. Bir genelge çıkardılar. 24 saati geçerse ödeyeceksin parayı. Acile giden 24 saat içinde nasıl tedavi olacak, belki yoğun bakım. Bütün bunların tamamını paralı hale getirdiler. Emeklilik yaşını 65'e çıkardılar. Emekli aylığı bağlama oranını düşürdüler ve ne oldu? Benim zamanımda açık 2 milyar 200 milyon liraydı. Şimdi açık 30 milyar lirayı aşmış durumda. Recep Bey niye demiyorsun bunları, bu SSK'yı kim batırdı? 30 milyar açık var.


İTTİFAK YASASI


Oyumuzu artırmadan milletvekili sayısını nasıl artırırız. Birisi seçim birisi baraj derdinde yan yana geldiler. Biz bir seçim hileleri kanunu hazırlayalım. Bunu da Meclis'in görev yapmadığı pazartesi getirelim dediler. İttifak yapacaklarmış, yaparlar. Biz ittifaka karşı değiliz. Bunun yolu açılabilir. Ama parlamentodan bakan seçmiyorsanız, işlevini sıfırlamışsanız... Bu modelde ittifaka hiç gerek yok. Ama yasayı çıkardılar. Haksız temsil artıyor, milli irade gasp ediliyor. Baraj fiilen artarak devam ediyor. Kaldırın dedik... 12 Eylül darbecileri getirmişti, 20 Temmuz darbecileri savunuyor. Yüzde 1 alan partinin başkanı gelsin Meclis'e. İki baraj getiriyorlar biri yüzde 10 diğeri yüzde 50.

Buradan bütün milletime sesleniyorum masa başında milletvekili sayılarını artıracağız diye yola çıkanları sandığa gömeceğiz. Bütün sandıklara sahip çıkacağız. Bütün sandıklarda bizim arkadaşlarımız olacak. Ne yaparlarsa yapsınlar 2019'a o zatı oradan aşağı indireceğiz sözüm sözdür. Seçimi hileli yollarla kazanacağını zannediyor hileye izin vermeyeceğiz. İster valin olsun kim olursa olsun sel gibi akacağız ve sandıklarda kazanacağız.'