Ekonomi Kılıçdaroğlu'ndan taşeron işçiye kadro verilmesiyle ilgili flaş iddia!

Kılıçdaroğlu'ndan taşeron işçiye kadro verilmesiyle ilgili flaş iddia!

Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan taşeron işçiye kadro verilmesiyle ilgili flaş iddia!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında taşeron işçilerin geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümet'in taşeron işçilere kadro verilmesi çalışmalarıyla ilgili de çarpıcı bir iddia ortaya attı. Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili süreci takip ettiklerini belirterek, "Bir taraftan size kadro vereceğiz diye çalışma yapıyorlar. Öbür taraftan da kamu kurumlarına genelge gönderiyorlar. Taşeron işçiye sözleşmeyi 3 yıl yapın diye. Kaldırmayacağız demek bu" açıklamasını yaptı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı o konuşma:

Taşeron işçiler çalıştayını gerçekleştirdik. Taşeron işçiler görünmeyen, hak aramaktan çekinen işçilerdir. Bütün hastanelerde, TBMM'de, bakanlıklarda bunları görebilirsiniz ama bunlar görünmez insanlardır. Kıdem tazminatı haklarını alamayan işçilerdir. İş güvenliği olmayan arkadaşlarımızdır. Yargıda haklarını arayamayan insanlardır. Bunlar işten atıldıklarında yargıya başvurup mahkeme masraflarını karşılayamayan insanlardır. Bunlara sonuna kadar sahip çıkan tek bir parti var o da CHP. Bütün taşeron işçisi kardeşlerime sesleniyorum. Sizin davanıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu kurultayı da bu gerekçe ile yaptık. TÜRK-İŞ'e, HAK-İŞ'e ve DİSK'e sevgilerimizi saygılarımı gönderiyoruz, taşeron işçilere sahip çıktıkları için.

TAŞERON İŞÇİLER ÇALIŞTAYI BİLDİRGESİ


Taşeron işçilik modern kölelik sistemi. Sistem çalışma yaşamını kurarsızlaştırmaktadır. Bütün yetkiler bir kişide. Burada da bütün yetkiler taşeronda. Yukarıdaki de aynı şeyi yapabilir. Yaşanan sistem, bugün yaşadığımız siyasal sistemin pek de dışında değil. En ağır işi yapıyolar ama asgari ücretin ötesine geçemiyorlar. Asgari ücret üzerinden para ödeniyor ama o paranın bir kısmı sonra taşeron tarafından tahsil ediliyor. Biz bu gerçeği de biliyoruz. İş kazalarında ölen işçilerin büyük bir kısmı taşeron işçiler. Kadroları çalışanlara verilen yakıt, ulaşım, aile ve çocuk yardımı gibi pek çok yardımdan taşeron işçileri yararlanamıyor. Kamuda çalışan taşeron işçiler yıllardır kadro vaadi ile oyalanmakta ve adım atılmamakta.

Kadro verilirken kişinin kimliğine, inancına, yaşam tarzına, siyasi görüşüne bakarak kadro verilmeyecek. Acaba nasıl biz uyuturuz diye arayışın içindeler. Size sordular mı bu konuda ortak toplantı yaptınız mı? Hayır. Kapalı kapılar ardından bir şeyler yapıyorlar.

TAŞERON İŞÇİLERE 3 YILLIK SÖZLEŞME


Bir taraftan size kadro vereceğiz diye çalışma yapıyorlar. Öbür taraftan da kamu kurumlarına genelge gönderiyorlar. Taşeron işçiye sözleşmeyi 3 yıl yapın diye. Kaldırmayacağız demek bu. Siz kanar mısınız? Hiçbir taşeron işçisi kanmaz. Sandık gelecek, bekledim kadro vermedin, şimdi ben hakkımı arıyorum diyeceksiniz.

Haberin Devamı