Siyaset Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü dün Maltepe'de sona erdi
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü dün Maltepe'de sona erdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ İstanbul Maltepe’de dün bitti. CHP’nin “2 milyon kişi katıldı” dediği mitingde tek slogan vardı: “Hak, hukuk, adalet.” Kılıçdaroğlu, “Bu yürüyüş son değil ilk adımımızdır” diye konuştu.

‘TÜRKİYE ARTIK NORMALLEŞSİN’


Kılıçdaroğlu mitingde şöyle dedi: “25 günde 450 kilometreyi ülkem için, adalet için büyük keyifle yürüdüm. Artık Türkiye normalleşsin istiyoruz. FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkartılmalı, OHAL bir an önce kaldırılmalı. Tutuklu milletvekilleri ve gazeteciler bırakılmalı. Eğitimde laiklik ilkesi korunmalı. Parlamenter sistem üzerindeki her türlü vesayet kaldırılmalı.”

‘DESTAN YAZDIK, DURMYACAĞIZ’


“Adalet teslim alınmışsa, adalet arayışımızın tek yeri sokaktır. Adalet için bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakıp kenetlendik. Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli destanlarından birini yazdık. Biz kavga değil huzur isteyen Türkiye’yiz. Bu yürüyüşle toplum olarak korku gömleğini çıkarıp çöp sepetine attık. Artık hepimiz umutluyuz. Taleplerimiz karşılanana kadar da durmayacağız.”

VEYSEL KILIÇ DA MİTİNG ALANINDAYDI


65 yaşındaki Veysel Kılıç’ın, Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu selahattin, 15 Temmuz gecesi komutanlarının zoruyla Boğaz Köprüsü’ne götürülmüştü. Tutuklu oğlu için 25 gün yürüyen Veysel amca’yı Kılıçdaroğlu kürsüden selamladı.







Adalet yürüyüşünde Kılıçdaroğlu'nun son metreleri, bir drone tarafından saniye saniye görüntülendi. CHP Milletvekili Ali Şeker çekilen görüntüleri böyle paylaştı;

Haberin Devamı