Gündem Kılıçdaroğlu'nun tutuklanacağı iddiasına Erdoğan yanıt verdi: Doğmamış çocuğa don biçiyor

Kılıçdaroğlu'nun tutuklanacağı iddiasına Erdoğan yanıt verdi: Doğmamış çocuğa don biçiyor

Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun tutuklanacağı iddiasına Erdoğan yanıt verdi: Doğmamış çocuğa don biçiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ürdün’e gitmeden İstanbul Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi

HAKAN ÇELİK / POSTA

İSİM VERMEMİŞTİ


Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı 15 Temmuz darbe girişimi için “O gece ‘Personel kışlayı terk etmesin’ diye erkenden emir verilseydi darbe girişimi yaşanmazdı” demişti. Bu sözlerle isim verdmeden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı hedef aldığı öne sürülmüştü. Zekai Aksakallı 3 gün önce pasif bir görev olan Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı’na atanmıştı. İstifa kararı alan Zekai Aksakallı’nın görevinde kalması için güçlükle ikna edildiği öne sürülmüştü.


'KIRGINLIK OLMAZ'


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Ürdün’e gitmeden İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı basın toplantısında bu iddialara “Askerlikte kırgınlık gibi bir kavram olmaz. Nerede görev verilirse asker gider, görevini orada yapar. Zaten Zekai Aksakallı’nın Özel Kuvvetler’deki görev süresi doldu. Kaldı ki bu da aslında süreyle bağımlı olan bir şey değil. Yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde ilgili birimler bu teklifi getirdi. Bundan sonraki süreçte de orada görevini devam ettirecek” diye yanıt verdi.

‘GÜNDEMİMDE YOK’


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanacağı yönündeki iddialarla ilgili konuşan Erdoğan “Bunları değerlendirmeye haiz bir ifade olarak görmüyorum. Kılıçdaroğlu, doğmamış çocuğa don biçiyor. Yargıdan böyle bir şey duydunuz mu? Kendini gündemde tutabilmek için buna benzer şeyler üretiyor. Benim gündemimde böyle bir şey yok” dedi.