Siyaset Kılıçdaroğlu o fotoğrafı yorumladı
Paylaş
Kılıçdaroğlu o fotoğrafı yorumladı

Kılıçdaroğlu o fotoğrafı yorumladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siperde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la çömelerek çekilen fotoğraflarını, “Bir başbakanın kendi ülkesinde siperlerde ayakta duramaması benim görmek istemediğim bir fotoğraftır” sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük'te partisinin belde başkanlık binasını ziyeret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Antalya gezisine CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın davet edilmediğine ilişkin iddialara, “Burası Antalya. Antalya milletvekilleri Antalya'ya davet edilmez. Böyle bir şey partimizin geleneğinde yok” dedi. Deniz Baykal'dan bahsederken ‘Genel Başkanımız’ ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Benim bildiğim kadarıyla o gece önceki Genel Başkanımızın belli programları var. O programlara hepimiz saygılıyız, saygı göstermek zorundayız. Dolayısıyla milletvekili seçildiği yerde davet edilmez, o oranın milletvekili” diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlığı ziyaretinde gazetecilerle partinin İl Gençlik Kolları üyeleri arasında yaşanan arbedeye yönelik, “Her gazeteciye kimliği ne olursa olsun çalışma ortamını sağlamak bizim görevimizdir. CHP de bunun yapmayacaksa kendimizi gözden geçirmemiz lazım. Bir şiddet olursa cezasını vermek bizim görevimizdir” diye değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Göynük ziyareti öncesi Konyaaltı Belediyesi'nin Beldibi'ndeki ek hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu açılışta, “Yerelde halkın iktidarını kurmak işte budur. Hizmet halkın ayağına geldi. Buraya şikayetlerinizi de iletebilirsiniz. Eğer burası şikayetlerinizle ilgilenmezse Ankara'ya gelebilirsiniz. Eleştiriye açık olacağız” diye konuştu. Açılışın ardından Kılıçdaroğlu, ek hizmet binası gezdi.

‘TRT'Yİ DE DÜZELT’ SLOGANI

Kemal Kılıçdaroğlu, Kemer'de Çınar Maydanı'nda ise parti otobüsünden Kemerlilere seslendi. Yaklaşık 500 kişiye konuşan Kılıçdaroğlu, “Turizm burada olağanüstü güzel gelişiyor. Ama esnafımız turizmden yeteri kadar yararlanamıyor. Herşey dahil sistemi esnafın sağlıklı çalışmasına engel. Biz istiyoruz ki turistimiz otelin de dışına çıksın, başka bir dünyayla karşılaşsın, onun dışında da bir Türkiye var. O Türkiye'yle tanışsın istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmasına ezan arası veren Kılıçdaroğlu, dinleycilerden gelen ‘TRT'yi de düzelt’ sloganına, “Sadece TRT'yi değil Türkiye'yi düzelteceğiz” dedi.

Haberin Devamı

VALİLER AKP'YE HİZMET EDİYOR

Etnik kimliklere ve inançlara saygılı olacaklarını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Özümüz de sözümüz de bir olacak. Yemin ettik halkın iktidarını sağlayacağız. Halkın askerleri olacağız. Hiç kimseyi ötekileştirme lüksümüz yok. İnançlara, etnik kimliklere saygı göstereceğiz. Onları da kazanacağız. Sorunları biz çözeceğiz” diyerek konuşmasına devam etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi, özgürlük ve halk kavramlarının içini boşalttığını savunan Kılıçdaroğlu, “Bunu ters yüz edeceğiz. Acaba bir AKP devleti, tek parti devleti kurabilir miyim diye yargıyı, valileri, hayatın her alanını eline geçirecek ve baskı yapacak. AKP döneminde valiler AKP'ye hizmet ediyor. Bizim dönemizde valiler halka hizmet edecek, iktidara değil” diye konuştu.

İsim vermeden Abant Platformu toplantısında “DP’nin 1950’de iktidara geldiğinde CHP’yi kapatıp, İnönü’yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir” açıklamasında bulunan Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu'yu eleştiren Kılıçdaroğlu, “AKP'nin valisi AKP'ye hizmet etmek istiyorsa, İçişleri Bakanı o valiyi orada tutacaksa, arabasına AKP bayrağı asmalı. Onun için sonucunu hep beraber bekleyeceğiz. Vali devletin valisi, siyasi iktidarın değil. Elbette karar alınacak ama siyasi iktadarın hedefleri doğrultusunda iktidardan daha fazla iktidara yağcılık yapmak o valiye yakışmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı