Siyaset Kılıçdaroğlu: Önce Adıyaman'a su kanalı yap
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Önce Adıyaman'a su kanalı yap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ın her tarafının su dolu barajları olduğunu ama tarlalarının sulanmadığını belirterek, "İstanbul'a kanal yapacağına gel önce Adıyaman'a su kanalı yap" dedi.

Kılıçdaroğlu, özel uçak ile geldiği Adıyaman’dan, kendisini karşılayan CHP milletvekili adayları ve partililerle birlikte konvoyla Kahta ilçesine geçti.
Kahta’da düzenlenen mitingde parti otobüsünün üzerinden halka seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde siyasette zenginleşme anlayışının tarihe karışacağını belirterek, siyasi hayatta kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve yakınlarının zengin olmayacağına dair söz verdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Türkiye’ye söylüyorum; siyasette zenginleşmeye son vereceğim. Siyasete atılıp köşeyi dönmeye son vereceğim. Önce halk zenginleşecek ve ben sizin için çalışacağım. Hiçbir Kahtalı unutmasın. Kemal kardeşiniz, sizin Kemal’inizdir. Kemal kardeşiniz sizin için çalışacak, üretecek, mücadele edecek."

Kılıçdaroğlu, Kahtalı vatandaşların yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte mevsimlik işçi olarak çalışmak için yollara düştüğünü ve her yıl trafik kazalarında birçok kişinin yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Bu insanların Kahta’yı terk etmesinin tek nedeninin işsizlik ve yoksulluk olduğunu; işsizlik ve yoksulluğu yeneceğini, bir çocuğun bile yatağa aç girmediği güzel Türkiye’yi kuracağını, bunu yaparken de kimseyi ötekileştirmeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Adıyaman’ın güzel tütünü vardı. Amerikan tütünü yerine Kahta’nın, Adıyaman’ın tütünü olsa daha iyi değil mi? Bizim insanımız çalışsa, üretse, alın teri dökse, gelir elde edip çocuğuna helal lokma yedirse daha iyi değil mi? Bunu yapmıyorsunuz, Kahtalı vatandaşı ırgat olarak başka yerlere gönderiyorsunuz.

Haberin Devamı

Adıyaman’ın her tarafı su dolu, barajlarımız var. Ama Adıyaman’ın tarlaları sulanmıyor. Niye yapmıyorlar? İstanbul’a kanal yapacağına, gel önce Adıyaman’a su kanalı yap. Burada millet perişan, tarlalar perişan. Hayali projelerle uğraşıyorsun.

Millet aç, millet işsiz. Bu projeleri niye yapıyorlar biliyor musunuz, ’kime hangi işi vereceğim, kim köşeyi dönecek’ onun için. Halkın iktidarında millet köşeyi dönecek, siz çalışacaksınız, siz zengin olacaksınız. Ama söz veriyorum, halkın iktidarında tütünü serbest bırakacağız. Önce benim insanım kazanacak. Önce benim insanım gidip kahvede adam gibi oturacak, lokantada yemek yiyecek, akşam tenceresi kaynayacak, çocuğunu okula huzur içinde gönderecek. Yani halkın iktidarında herkesin geliri, işi ve aşı olacak."

-"RAFİNERİ ÜSSÜ"-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman’ın en büyük özelliklerinden birisinin de petrol olduğunu, petrol boru hattının buradan geçtiğini, güneşin burada olduğunu belirterek, "Rafineri niye burada değil?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, "Halkın iktidarında Güneydoğu’yu bir rafineri üssü haline getireceğiz. Petrol burada işlenecek benzin, mazot burada elde edilecek ve çiftçiye mazotu 1.5 lira yapacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’de 12 milyon 715 bin yoksul bulunduğunu ve 4 çocuktan birinin yatağa aç girdiğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Aile sigortası uygulamasıyla yoksulluğu sona erdireceğiz. Diyorlar ki, ’her yoksul hanede kadının banka hesabına 600 lira yatıracaksın ama bu parayı nerede bulacaksın?’ Bu ülkede para var, her şey var ama vatandaşa yok. Bu Kemal kardeşiniz hesap uzmanıdır. Parayı bulacağım ve bu ülkede yoksulluğu bitireceğim."

Kılıçdaroğlu, geçmiş seçimlerde Kahta’dan çok az oy aldıklarını belirterek, "Buradan az oy aldığımızı biliyorum. Ama kabahat Kahta’da değil, bizde. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık, çayınızı içmedik, ’ya arkadaş derdiniz nedir?’ demedik. Ankara’da yan gelip yattık, ’Kahtalılar oy versin’ dedik. Olmaz dedik ve ayağınıza geldim. Söylüyorum size hizmet edeceğim, ben sizin çocuğunuzum. Hiç bir şekilde kendi şahsım için çalışmayacağım, çocuklarım için çalışmayacağım, ailem için çalışmayacağım, ülkenin temiz insanları için çalışacağım. Size hizmet edeceğim, namusum, dürüstlüğüm ile size hizmet edeceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından özel uçakla Batman’a gitti.