Siyaset Kılıçdaroğlu, Ordu'da gürledi
Paylaş
Kılıçdaroğlu, Ordu'da gürledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ordu'da yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ı ülkeye ihanet etmekle suçladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ordu Cumhuriyet Meydanında düzenlediği mitingte vatandaşlara hitap etti.

Hiçbir yerden talimat almayan halkın iktidarını kuracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizden yetki istiyoruz. Yetki verin, Tayyip Erdoğan ve yandaşlarından, kul hakkı yiyenlerden, ülkeyi sömürenlerden hesap soracağız" diye konuştu.

"FINDIK DALDA, KURDU ANKARA'DA"

Ordu’yu "fındığın başkenti" olarak gören Kılıçdaroğlu, alandaki bir pankartı işaret ederek, "(Fındık kurdu Erdoğan) diyorlar. Fındık dalda, kurdu Ankara’da, Recep Bey havuzlu villada" diye seslendi.

Fındığın Türkiye Cumhuriyeti’nin milli ürünü olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ancak AK Parti iktidarının fındığı uluslararası tekellere peşkeş çektiğini ileri sürdü.

"1 MİLYAR DOLARA ÜLKE PAZARLANIR MI?"

Başbakan Erdoğan’ın Adıyaman’da yaptığı konuşmada kendisini ’ihanetle’ suçladığını ileri süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisine söyledim; ihanetin ne olduğunu öğrenmek istiyorsan git (Necmettin) Erbakan’a sor.

Sen ona nasıl ihanet ettin? Ama madem ki ihanetten söz ettin, sen vatana ihanet ettin mi, etmedin mi önce onun cevabını ver bakalım. Belki hafızası yeterli olmayabilir.

Recep Bey’e Ordu Meydanından hatırlatıyorum; Dubai’de Ali Babacan, attığı imza ile Türkiye’ye ihanet etti mi etmedi mi? O senin Bakanın mı, değil mi?

Sen bir milyar dolara Türkiye’yi pazarlamaya kalkıyorsun, sonra kalkıp ihanetten bahsediyorsun. Sen ülkeye ihanet ettin, ülkeye... Recep Bey’e bir şey daha söylüyorum;

Korkmuyorsan ihanetin belgesini açıkla. Niye gizliyorsun Dubai anlaşmasını... 1 milyar dolara ülke pazarlanır mı? Dubai’yi söyledim, imzalayan Bakanı söyledim, Plan Bütçe Komisyonunda söyledim.

Recep Bey bizi yalancılıkla suçlamış. Benim yalan söylediğimi söylesin, tarih versin, yer versin ’Eyvallah’ diyeceğiz."

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Başbakan Erdoğan’ın 1 Ekim 2002’de Amasya’da, 20 Ekim 2002’de Mersin’de yaptığı konuşmalarda ve 25 Ekim 2002’de bir televizyon programında dokunulmazlıkların kaldırılacağı sözünü verdiğini, 24 Kasım 2002’de ise bir konuşmasında ’Bir yıl süre ile dokunulmazlık bizim gündemimizde yok’ dediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"İnsan bu kadar yalan söyler mi? Ordu Meydanından söylüyorum, tarih veriyorum, konuşmayı söylüyorum. İnanmıyorsa gitsin o tarihlerde Anadolu Ajansına baksın, görecek.

Verdiği sözün arkasında durmayan adama ne denir? Eğer bu yalan değilse, bir adam düzgünse halka hesap vermeyi namuslu görev kabul ediyorsa verdiği sözün arkasında yiğitçe durmalı."

Anayasa değişikliklerinde dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin herhangi bir düzenlemenin olmamasını da eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Söz verdin, namus sözü verdin, yiğitlik sözü verdin.

Milletin önüne çıktın. Şimdi niye kıvırıyorsun? Niye adam gibi durmuyorsun? Beyefendi ne diyordu? ’Biz Kasımpaşalıyız.’ Sen Kasımpaşanın ’k’si bile olamazsın. Kasımpaşalılar verdiği sözün arkasında durur." dedi.

"HAVUZLU VİLLADA OTURUYOR, HELİKOPTER PİSTİ VAR"

Başbakan Erdoğan’ın sırtını artık halka döndüğünü savunan Kılıçdaroğlu, "Artık havuzlu villada oturuyor. Yanında helikopter pisti var. Hanımını Katar’a düğüne devletin uçağı ile gönderiyor.

Artık Recep Bey halk değildir. Eskiden Tayyip idi, düzgündü şimdi Recep Bey, artık düzgün değil. Recep Bey eğri adam artık" ifadesini kullandı.

Bu arada, Ordu’nun DSP’li Belediye Başkanı Seyit Torun, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu şehir girişinde karşıladı. Parti otobüsüne binerek miting meydanına gelen Torun, mitingin başında parti otobüsünden adı anons edilince otobüsün üzerine çıkarak vatandaşları selamladı. Torun daha sonra otobüsten ayrıldı.

4

Haberin Devamı