Siyaset Kılıçdaroğlu oy kullanamadı
Paylaş
Kılıçdaroğlu oy kullanamadı

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada seçmen listesinde adı olmadığı için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyunu kullanmadığı belirtildi.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul'un Kağıthane ilçesine kayıtlı adresinde ikamet ettiği ve bu adresi seçmen kütüğünde yer aldığı için oyunu İstanbul'da kullandığı hatırlatıldı.

Daha sonra Emniyet yetkililerinin tuttuğu tutanakla Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dışında bu adresten ayrıldığının bildirildiği ve sandık seçmen listesinden kaydının düşürülerek isminin çıkarılmış olduğunun anlaşıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Milletvekillerinin seçmen kütüğüne kayıtlı oldukları çevrenin dışında da oy kullanabildiği bilindiği için yoğun referandum kampanyası sürecinde sandık seçmen listeleri incelenmemiş, bu arada Yüksek Seçim Kurulu'nun 135/1 sayılı genelgesiyle milletvekillerinin kütüğe kayıtlı oldukları yerin ilçe seçim kurulu başkanlığından alınacak seçmen kağıdını göstermek suretiyle oy kullanabileceği hükmü getirildiğinden, milletvekillerinin seçim çevreleri dışında herhangi bir sandıkta oy kullanma olanağı kalmamıştır.

Bu nedenle de Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da oyunu kullanamamıştır.”

Haberin Devamı

CHP’Lİ SAV: KILIÇDAROĞLU HOŞ OLMAYAN BİR MUAMELEYE MUHATAP TUTULDU

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy kullanamamasıyla ilgili "Pek hoş olmayan bir muameleye muhatap tutulduğu anlaşılıyor Genel Başkanımızın" değerlendirmesinde bulundu.

Sav, CHP Genel Merkezi’nde İsmail Cem Salonu’nda oluşturulan Referandum İzleme Birimi’ni basına tanıttı. Referandum İzleme Birimi’ne il ve ilçe bazında sonuçların ulaşacağını ve sonuçların görevli gençlerce bilgisayara aktarılacağını belirtti.

Sav, gazetecilerin, Kılıçdaroğlu’nun oy kullanamamasında bir kasıt bulunup bulunmadığının sorulması üzerine "Onu bilmiyorum, o sonradan ortaya çıkar ama elbette pek hoş olmayan bir muameleye muhatap tutulduğu anlaşılıyor Genel Başkanımızın" dedi.

Haberin Devamı


>> LİDERLER SANDIK BAŞINDA