Siyaset Kılıçdaroğlu: Şantajcı Recep
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Şantajcı Recep

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandumda evet çıkması için şantaj yaptığını ileri sürdü

Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin ve ilçelerinde yapacağı mitinglerin öncesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye'nin en büyük projeleri arasında gösterilen Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin açılışını yaptı.

Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanan 60 milyon euro dış kredi ile 270 bin dönüm arazi üzerine yapılan ve 1 milyon 50 nüfus kapasiteli tesisin açılışının ardından Kılıçdaroğlu, Tarsus İlçesi'ne geçti.

"BUNLARDA YÜZ VAR MI?"

Tarsus'ta yaklaşık 10 bin kişinin toplandığı Cumhuriyet Alanı'na seçim otobüsünün girişinde güçlük yaşandı. 'Başbakan Kemal' sloganlarının atıldığı alanda, vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, halka söz verdiklerini ve asla yalan söylemeyeceklerini hatırlattı.

"HİTLER MANTIĞIYLA KAFATASI ÖLÇECEK"

Binlerce insanın işsiz olduğunu da anlatan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu politikanın sebebi Recep Bey değil mi? O zaman sandıkta Recep Bey'e ders vereceğiz.

Bizim güvenimiz sizsiniz, destek verin, güç verin Türkiye'yi ayağa kaldıralım. Recep Bey diyor ki 'Türkiye ekonomisi dünyanın sayılı en büyük ekonomisidir'

Bizim ülkemizde bir şeye inanırız. İnsanın güzelliğine, insanın sorununa, insan varsa siyasette onun sorunu varsa, biz onun sorunu ile ilgileneceğiz. Onun soyu, sopu bizi ilgilendirmez. Onun soyu sopu onun şerefidir. Biz ona saygı gösteririz. 21'nci yüzyılda Hitler mantığıyla ortaya çıkan Recep Tayip Erdoğan, eline almış pergeli cetveli milletin kafatasını ölçecek. Sen bu yetkiyi kimden alıyorsun?"

Şantaj yapıldığını önü süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöylü tamamladı; "Şimdi bu sıralar şantaja başladılar. 'Buradan evet oyu çıkmazsa yeşil kartınızı iptal ederiz, size kömür yiyecek dağıtmayız' şantajı yapıyorlar.

Şimdi yeni bir ismi çıktı. Şantajcı Recep değil mi? Yahu sen başbakansın. Ülkeyi adam gibi yönet. Adam gibi yönetmiyorsan senin orada ne işin var?

Senin görevin millete şantaj yapmak mı? Başbakan çalışıyor? kimin parasıyla devletin parasıyla. Devletin uçağıyla, helikopteriyle gidiliyor. Milletin parasıyla propaganda yaparsan bu kardeşiniz yarın bunun hesabını sorar."

Ali ŞEN-Mustafa İNSAN-Mustafa ERCAN-Tolunay DUMAN/ MERSİN (DHA)

Haberin Devamı