Gündem Kılıçdaroğlu sınırın sıfır noktasında...

Kılıçdaroğlu sınırın sıfır noktasında...

Paylaş
Kılıçdaroğlu sınırın sıfır noktasında...

Kılıçdaroğlu sınırın sıfır noktasında...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile birlikte, 9 askerin şehit olduğu Gediktepe bölgesine gitti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun, sınır bölgesini ziyareti sırasında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile sıfır noktasındaki karakolun askerleriyle birlikte öğle yemeği yediği bildirildi.

CHP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun, bir üstteğmen ile uzman çavuşun şehit olduğu, bir astsubay ile askerin yaralandığı Siirt’in Pervari ilçesi Doğan köyü yakınlarında konuşlu komando taburunu ziyaret ettikten sonra sınır bölgesine ziyaretini sürdürdüğü bildirildi.

Kılıçdaroğlu’nun, Genel Sekreter Önder Sav ile öğle yemeğini sıfır noktasındaki karakolun askerleriyle birlikte yediği belirtildi.

Yemeğe Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve Jandarma Asayiş Bölge Komutanının da katıldığı, Kılıçdaroğlu’nun yemekten sonra sınırın sıfır noktasında incelemelerde bulunduğu ve bilgi aldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Gediktepe sınır bölgesine geçen hafta Başbakan Erdoğan da gitmişti. Bölgede incelemelerde bulunan Erdoğan’ın siperde çekilmiş fotoğrafları tartışma yaratırken Kılıçdaroğlu konu ile ilgili soruları “Çömeleceksem niye gideyim?” diyerek cevaplamıştı.

Kılıçdaroğlu Gediktepe ziyareti nedeniyle Karadeniz gezisine 1 gün gecikmeli başlayacak.