Siyaset Kılıçdaroğlu: Yakında fındık ithal edersek şaşırmayın
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Yakında fındık ithal edersek şaşırmayın

Ordu’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda sivil toplum örgütü temsilcileriyle düzenlediği toplantının ardından kentte bazı ziyaretlerde bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bir fındık fabrikasını ziyaret ederek, işçilerle bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada bir konuşma yaptı, fındığın Karadeniz Bölgesi için ne kadar önemli olduğunu herkesin bildiğine işaret ederek şunları söyledi:

"Muharrem Bey buraya geldiğinde bir rakam verdi, ’Fındığın kilogramını 15 liradan alacağız’ diye. Bu sözü ben de veriyorum, 15 lira olacak, üretici rahat edecek. Sizden sadece şunu istiyorum, sandığa gittiğiniz zaman, oy kullandığınız zaman çocuklarınızı düşünün, ülkenizi düşünün, geleceğinizi düşünün. Çocuklarınıza iyi bir eğitim verecek olan bir hükumeti düşünün. Harcanan her kuruşun sizlere hesabının verileceği bir Türkiye düşünün, bir siyaset anlayışı düşünün. Kul hakkı yemeyen bir siyaset anlayışı düşünün, doğru düzgün davranan, halkına hesap veren, halkının sorunlarıyla ilgilenen, her evde bereket olmasını sağlayan bir siyaset anlayışı düşünün."

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'NİN TARIMI ÜZERİNDE BÜYÜK BİR OYUN OYNANIYOR"

CHP lideri şöyle devam etti:

"Ben size 10 yıl önce gelip Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir konuşma yapsaydım, ’Arkadaşlar yakın bir zamanda Türkiye saman ithal edecek’ deseydim, derdiniz ki ’Bu Genel Başkan kafayı yemiş’. Saman ithal ediyoruz, bugün geldiğimiz nokta budur. Ben size şimdi bir şey daha söylüyorum; tarım dünyanın bütün ülkelerinde stratejik bir sektördür. Yani beslenmek zorundayız. Türkiye kendi kendine yeten ülkelerden biriydi. Ne oldu da Türkiye bugün buğday, arpa, yulaf, et, fasulye, mercimek, canlı hayvan ithal ediyor. Yakın bir zamanda fındık ithal edersek hiç şaşırmayın. Türkiye’nin tarımı üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyunu egemen güçler oynuyor."

DHA