Siyaset Kılıçdaroğlu Zonguldak yolunda...
Paylaş
Kılıçdaroğlu Zonguldak yolunda...

Kılıçdaroğlu Zonguldak yolunda...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak’a giderken Bolu’nun Mengen İlçesi’nde ‘Başbakan Kemal’ sloganları ve çiçeklerle karşılandı. Mengen’in yemeğin ve lezzetin başkenti olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “İktidarın hazırladığı yemek hoşunuza gidiyor mu? Eğer hazırlanan yemek hoşunuza gitmiyorsa, tadı damağınızda kalmıyorsa bu yemeği yapanları değiştirmemiz lazım. Halkı iktidar yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Parti otobüsüyle Zonguldak’a giden Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Aşçılar diyarı’ Mengen’de yaklaşık 500 partili tarafından bayraklarla karşılandı. İlçe merkezi girişinde bekleyen partililer ‘Başbakan Kemal’ sloganları atarken, otobüsten inen Kılıçdaroğlu’nu çiçekle karşıladılar. CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun kulağına eğilerek partililere hitaben kısa bir konuşma yapmasını istedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu otobüsün merdivenlerine çıkarak eline aldığı mikrofonla kısa bir konuşma yaptı.

Halkı kucaklayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Halkla birlikte yürüyeceğiz. İlk sözümüz halktır, son sözümüz halktır. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkese gideceğiz, herkesin görüşünü alacağız. Bu ülkede yoksulluğu, işsizliği ve sefaleti bitireceğiz. Kardeşçe barış içerisinde yaşayacağız. Zonguldakta 30 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Onların acılarını paylaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Mengen’in lezzetin ve yemeğin başkenti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Ben size şunu söylüyorum, ne dedik? Mengen lezzetin ve yemeğin başkentidir. İktidarın hazırladığı yemek hoşunuza gidiyor mu? Eğer hazırlanan yemek hoşunuza gitmiyorsa, tadı damağınızda kalmıyorsa bu yemeği yapanları değiştirmemiz lazım. Mengen’de de değiştirmemiz lazım. Hep birlikte değiştireceğiz. Halkı iktidar yapacağız.”

Konuşmanın ardından otobüs hareket ederken, partililer Kılıçdaroğlu ile tokalaşmak için aracın peşinden koştu. Camdan elini uzatan Kılıçdaroğlu her elini uzatan partili ile tokalaştı. Kılıçdaroğlu elini başına götürerek partililerle selamlaştı. Otobüsün hızlanmasının ardından partililer aracın peşinden koşmaya son verdiler. Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu parti otobüsü ve beraberindeki konvoy Zonguldak’a gitti.

Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA)