Siyaset Kılıçdaroğlu'na Antalya'dan da destek var
Paylaş
Kılıçdaroğlu'na Antalya'dan da destek var

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Özer Ülken, "Kılıçdaroğlu'na karşıyız diye bir şey yok. Tek aday olursa destekleriz" dedi

CHP Genel Başkanlığı görevinden isitfa eden Deniz Baykal'ın, il başkanları toplantısından sonra dün evinde kabul ettiği CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Özer Ülken, “Morali yerinde. Gayet vakurdu. Kendisinin açıklamasında istediği şekilde hareket edildiğini düşünüyor. Bu nedenle memnundu” dedi. Ülken, tek adayın Kılıçdaroğlu olması durumunda Antalya teşkilatının arkasında olacağını da açıkladı.

Haberin Devamı

Ankara'da dün yapılan il başkanları toplantısının ardından Deniz Baykal, 81 il başkanının randevu talebine yanıt vermezken, sadece Antalya İl Başkanı Ahmet Özer Ülken'i kabul etmesi, gözleri memleketine çevirdi. Antalya Milletvekili Osman Kaptan ile birlikte Baykal'ı Angora Evleri Sitesi'nde ziyaret eden ve 20 dakika görüşen Ülken, bu sabah Antalya'ya döndü.

İL BAŞKANLARI TOPLANTISININ SONUCUNU DEĞERLENDİRMEDİ

Görüşmede eşi Olcay Baykal ve kızı Aslı Baykal Ataman'ın da bulunduğunu belirten Ülken, kendilerine çay ve börek ikram edildiğini söyledi. Ankara’daki toplantının ardından Antalya’ya dönerken kendisine ‘Hoşçakalın’ demek istediğini ifade eden Ülken, görüşme talebinin kendisinden geldiğini kaydetti. Olumlu yanıt verilmesi üzerine milletvekili Kaptan ile birlikte ziyaret gittiğini anlatan Ülken, Deniz Baykal'ın moralinin yerinde olduğunu söyledi. Ülken, “Gayet vakurdu. Kendisinin il başkanları toplantısının öncesinde yaptığı açıklamada istediği şekilde hareket edildiğini düşünüyor. Bu nedenle memnundu. İl başkanları toplantısının sonucuyla ilgili bir değerlendirmesi olmadı” dedi.

Haberin Devamı

İl başkanlarının imzalı bildirisinde dönmesinin uygun bulunmadığının hatırlatılması ve Baykal'ın bu konuda değerlendirme yapıp yapmadığının sorulması üzerine Özer Ülken, “Oradaki ifadeye dikkat edilmeli. ‘Bu aşamada dönmesini uygun bulmuyoruz’ deniliyor. Kargaşada bazı detaylar gözden kaçırılıyor. Doğru okuyup doğru yorumlamak gerekir” diye konuştu.

İMZA SAYISI 77 DEĞİLDİR

Antalya İl Başkanı Ülken, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı oldukları şeklinde anlaşıldıklarını belirterek, bunun doğru olmadığını kaydetti. Ülken, şöyle konuştu:

“Oradaki bizim tavrımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı değildi. Orada sadece biz değil, 17- 18 arkadaşımız imza atmadı. O sayı da yanlıştır ayrıca. 77 değildir. Orada imza atmamak, Kılıçdaroğlu'na karşı olmak anlamında yorumlanamaz. Bu polemiği Baykal- Kılıçdaroğlu yarışması şekline çekmek de çok yanlıştır. Zaten Deniz Baykal aday değildir. Kurultayda genel başkan kim olursa bizler de onun arkadasında olacağız. Çünkü bizler partinin neferiyiz. Tek aday Kılıçdaroğlu olursa Antalya olarak arkasında oluruz. Kılıçdaroğlu'na karşıyız diye birşey yok.”

DHA

Haberin Devamı