Siyaset Kılıçdaroğlu'na Bayraktar'dan yanıt
Paylaş
Kılıçdaroğlu'na Bayraktar'dan yanıt

Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı "Bu ülkenin bir bakanı çıkıp Of'ta bir konuşma yaptı; 'Biz Müslüman bir ülkeyiz bizden mucit çıkmaz. Biz ancak ara eleman yetiştiririz' ifadelerini bulunduran konuşmasına Erdoğan Bayraktar'dan yanıt geldi

"BİLİME BU TOPLUM DEĞER VERMİŞTİR"

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin bir bakanı çıkıp Of'ta bir konuşma yaptı; 'Biz Müslüman bir ülkeyiz bizden mucit çıkmaz. Biz ancak ara eleman yetiştiririz' diye bir söylem geliştirdi. Bu topluma yapılan en kötü söylemdir arkadaşlar. Bu toplum için yapılan en kötü söylemdir. Ne demek bizden mucit çıkmaz. Bilime önem vermeyen bir toplum olabilir mi? Halkımıza sorduğunuz zaman, okumuş yazmış kişiye alim diye bakarlar, bilgili diye bakarlar, öyle söylerler. Bilime bu toplum değer vermiştir. Ama biz bugün bunun gereklerini yeteri kadar yerine getirmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalara Erdoğan Bayraktar böyle yanıt verdi:

11 Mart 2015 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 6 Ağustos 2013 tarihinde Trabzon’da ilçesinde konuşmada ifade ettiği iddia edilen; "Bu ülkenin bir bakanı çıkıp Of'ta bir konuşma yaptı; 'Biz Müslüman bir ülkeyiz bizden mucit çıkmaz. Biz ancak ara eleman yetiştiririz' şeklindeki açıklamasını, Bayraktar, sözlerinin çarpıtıldığını ve mesnetsiz bir iftira olduğunu söyleyerek yalanladı.

Haberin Devamı

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'

Konuşmanın metni:

“Bu ülke Müslüman bir ülke. Yüzde 99'u Müslüman. Tarihten gelen bir yapısı var. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya çok zor bir bölge ve Türkiye onun merkezinde bulunuyor. Şimdi Türkiye'nin konumu itibariyle biz icat yapamıyoruz, buluş yapamıyoruz. Tarım ülkesiyiz biz. Ne yapacağız biz, ara teknik eleman ülkesiyiz biz. O zaman biz çok daha iyi eğitim almak zorundayız. İnsanlarımızı çok daha iyi yetiştirmek zorundayız. Öyle kalem efendisi değil. Çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkacağız. Eğer biz çocuklarımızı iyi yetiştirirsek kalem efendisi değil, ara teknik eleman, üniversiteyi bitiren, teknolojiyi iyi kullanan, bilgisayar bilen ve lisan bilen, dünyadaki bütün bilgileri alıp onları çok iyi kullanan, çok kaliteli gençler olarak yetiştireceğiz.”

Biz bu vatana, bu millete en çok sahip olan bölgenin insanlarıyız. Milliyetçiyiz diyoruz. Esas milliyetçilik ne biliyor musunuz? Vatanı için en çok çalışan, bayrağını en çok seven, en çok üreten, vatanını en çok seven. Yoksa şoven milliyetçiliğin devri geçti. Eğer vatanın bayrağını en yükseğe çıkarabiliyorsak, en çok milliyetçiyiz. O yüzden biz gençlerimizi iyi yetiştireceğiz. O zekâ, o kök bizde var.”

Haberin Devamı

Görüldüğü üzere “biz Müslüman bir ülkeyiz bizden mucit çıkmaz”, “Biz ancak ara eleman yetiştiririz” ifadeleri uydurma ve maksatlı tahriften ibarettir. Kaldı ki bugün de ifade ettiğim sözlerimin arkasındayım; Mucit çıkaramıyoruz lafımdan rahatsız olanlar, ülkemizin çıkardığı mucitlerden, icatlardan örnekler versinler.

Durumumuzu kalkınmış ülkeler ile karşılaştırsınlar. Tescilli patent sayılarına baksınlar, global ölçekteki firma sayısına ve bunların büyüklüklerini incelesinler. “Kalem efendisi” gibi “bizde mücit var, nasıl böyle laf eder gibi açıklamalar” ile maalesef ülke mucitler ile dolmuyor. Bir sorunu çözebilmek için önce varlığını kabul etmeniz gerekiyor. Bunun gibi çok önemli meselelerde siyaset maksatlı taraflı açıklamalar, problemi çözmez aksine derinleştirir.

Katma değeri olan icatlar, mucitler çıkarmak uzun soluklu bir kültür meselesidir. Mucit okulu açmak ile veya insanları mucit ilan etmek ile mucit çıkartamazsınız. Muhalefet lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, asılsız söylem ve düşünceler ile uğraşacağına bu problemin çözümü için eylemler, projeler ortaya koyması ülke menfaatine çok daha fazla hizmet edeceği kanaatindeyim.

Haberin Devamı