Siyaset Kılıçdaroğlu'na çok ağır sözler
Paylaş
Kılıçdaroğlu'na çok ağır sözler

Erdoğan, Hopa'daki olaylar için 'Başbakan ektiğini biçiyor' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul, İzmir ve Diyarbakır için yeni projelerini açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hopa'daki olaylar için "Başbakan ektiğini biçiyor" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

Haberin Devamı

"Otobüsümüze önümüzdeki araçlara taş atmaya başladılar. Bizim otobüsümüzdeki bir koruma polisimiz düşerek yoğun bakıma kaldırıldı. Rize'de beyin ameliyatı geçirdi. Tabii bu arada bir tanesi de kalp krizi geçirerek öldü. Kimliğini bilmiyorum, şuan pek de o konuya girmek istemiyorum.

"Buradan CHP'ye gönül veren kardeşlerime de MHP ve BDP'li kardeşlerime de sesleniyorum. Legal yapı içinde gizlenen ve illegal bir yapıda olanların CHP bir yapıda olanların CHP bayrağı yanındaki pankartı şu: 'Tek yol sokak, tek yol devrim.' Bununla ne demek istendiği zaten ortada.

"Sadece İstanbul'da terör örgütü mensupları tarafından kaç tane seçim büromuza saldırı olduğu ortada. Biz sadece sabırla karşıladık ve bunlara cevabı sandıkta vereceğiz dedik.

Haberin Devamı

"CHP lideri açıklama yapıyor, 'rüzgar eken fırtına biçer' diyor. Böyle bir siyasetçi, genel başkan olur mu? Neyin rüzgarını ektik ki fırtına biçeceğiz? Yani sen şu anda miting yapmaya giderken birileri sana bunu yaptığı zaman kalkıp aynı şeyi bende sana mı söyleyeceğim? Ama ben bu kadar edepsiz, ahlaksız, alçak değilim bunu yapamam.

"Ben bunları yapamam. Bu zat siyasette çırak bile olamadı. Biz mi geriyoruz ortalığı yoksa bu zat mı? Hakkari'de bu bayrakları BDP'lilerin ellerine tutuşturan sensin. Neden elllerine bir tane Türk bayrağı veremiyorsun? Çünkü benim CHP'li vatandaşım eline Türk bayrağı alır ama BDP'liler almaz."