Siyaset Kılıçdaroğlu'na destek
Paylaş
Kılıçdaroğlu'na destek

Kılıçdaroğlu'na destek

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, "Biz, Genel Başkanımızın hem istifa sürecinde hem daha sonra yaptığı açıklamalarındaki mesajı doğru algıladık" dedi.

Haberin Devamı

Parlamentoda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığa adaylığını destekleyen milletvekilleriyle ortak basın toplantısı düzenleyen Bingöl, listede ismi bulunan milletvekillerinin adını okudu. Listede adı olmayan milletvekilleri bulunduğunu belirten Bingöl, özellikle MYK üyelerinin farklı konumları olduğu için görüşlerine başvurulmadığını söyledi. MYK üyelerinin bugün toplantı yapacaklarını anımsatan Bingöl, toplantı sonrasında yapacakları açıklamada tavırlarının ortaya çıkacağını ifade etti.

Aynı şekilde Deniz Baykal’ın seçim bölgesi Antalya milletvekillerine de görüşlerini sormadıklarını anlatan Bingöl, "Onları zora sokmak istemedik. Kendi özgür iradeleriyle karar vermelerini sağlamak adına... Bu arkadaşlarımız dışında partimizin genel sekreteri ve grup başkan vekillerimiz de var. Onlar da görüşlerini açıkladılar zaten" diye konuştu.

Haberin Devamı

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bingöl, "Elinizdeki listede kaç milletvekilinin imzası var?" sorusuna, "Sayı söyleyip
bağlayıcı olmak istemiyorum. Çünkü henüz görüşemediğimiz milletvekilleri var ama listede 58 imza var şu anda" yanıtını verdi.

Bir başka gazetecinin, "(Değerlendirme yaptık kendi aramızda) dediniz ama Sayın Baykal’ın önceki açıklamalarını dikkate alırsak, ’Baykal’ın işaret ettiği kişi anlamı’ çıkarabilir miyiz?" sorusu üzerine Tekin, "Biz, Sayın Genel Başkanımızın hem istifa sürecinde hem daha sonra yaptığı açıklamalarındaki mesajı doğru algıladık. Sayın Genel Başkanımız, istifa ederek onurlu bir tavır sergiledi ve ’yeni bir sürecin başlatılması gerektiğini, yeni bir Genel Başkan adayının ortaya çıkması gerektiğini’ ifade etti. Biz bunu doğru algıladık" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendileriyle ya da bir başkasıyla önceden görüşerek adaylığını açıklamadığını vurgulayan Bingöl, şunları söyledi:

"Siz de çok yakından takip ettiniz Sayın Kılıçdaroğlu, kendi değerlendirmeleri sonucunda özgür iradesiyle kararlı bir tutum sergileyerek, toplumun ve partinin beklentisine yanıt verecek bir tavır sergilemiştir. Sayın Genel Başkanımızın bundan sonraki tavrının ne olacağını kendisi mutlaka
açıklayacaktır ancak Sayın Baykal ile Kılıçdaroğlu’nun görüşmesinin içeriğini, detayını bilmiyoruz. Biz sabah yaşanan bu gelişme üzerine milletvekilleri olarak sorumluluğumuzu yerine getirmek üzerine değerlendirme yapma ihtiyacı hissettik ve bu sonucu vardık."

Haberin Devamı

DESTEK VEREN MİLLETVEKİLLERİ

Kılıçdaroğlu’na destek veren milletvekilleri şunlar:

Güldal Mumcu, Tekin Bingöl, Ali Koçal, Hüseyin Ünsal, Akif Ekici, Gürol Ergin, Ahmet Küçük, Yaşar Tüzün, Kemal Demirel, Bayram Meral, Fatih Atay, Erol Tınastepe, Abdürrezak Erten, Oğuz Oyan, Haluk Koç, Ensar Öğüt, Halil Ünlütepe, Gökhan Durgun, Murat Sönmez, Eşref Karaibrahim, Orhan Ziya Diren, Abdullah Özer, Sacit Yıldız, Hulusi Güvel, Birgen Keleş, Şevket Köse, Durdu Özbolat, Mevlüt Aslanoğlu, Vahap Seçer, Osman Coşkunoğlu, Ali Rıza Ertemür, Yaşar Ağyüz, İsa Gök, Ali Arslan, Malik özdemir, Tansel Barış, Rahmi Güner, Metin Arifağaoğlu, Turgut Dibek, Bilgin Paçarız, Şahin Mengü, Şinasi Öktem, Ali Oksal, Muharrem İnce, Rasim Çakır, Engin Altay, Gaye Erbatur, Mevlüt Coşkuner, Atilla Kart, Akif Hamzaçebi, Çetin Soysal, Abdüllaziz Yazar, Derviş Günday, Ali Topuz, Necla Arat, Önder Sav, Kemal Anadol, Hakkı Suha Okay.

Haberin Devamı