Siyaset Kılıçdaroğlu'na kılıçlı karşılama
Paylaş
Kılıçdaroğlu'na kılıçlı karşılama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, miting için gittiği Ardahan'da kılıçlı ve atlı partililer tarafından karşılandı

Ardahan'da kılıçlarla karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP'nin halka hesap vermesinin ilk ayağı, ilk durağı 12 Eylül. Dert yaratan, sorun yaratan hükümet bu. 12 Eylül'de 'hayır' deyin, milletin yakasından bir an önce düşerler” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, partisinin Ardahan'da düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, siyasette hep doğruların arkasından gideceğini, doğruların arkasından gidenlerin hiçbir zaman eğilip bükülmeyeceğini söyledi.

BÖLGEYE SANAYİ YATIRIMI ARTIRILACAK

Ardahan'ın potansiyelinin Ak Parti iktidarı döneminde yeterince değerlendirilmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, bir zamanlar hayvancılığın merkezi olan Ardahan'ın yanlış uygulamalarla perişan edildiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, “Şimdi bu hükümet et ithal ediyor. İthalata ödedikleri paranın yarasını çiftçiye, hayvancıya ödeseler bütün Türkiye'yi beslerler” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında Et Balık Kurumu'nun güçlendirileceğini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun hayvancılığın merkezi haline getirileceğini, bölgeye sanayi yatırımlarının artırılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Hükümetin yanlış uygulamaları nedeniyle, sanayicinin ve üreticinin haksız faiz yüküyle karşı karşıya olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Tefeci hükümet bunlar. Halkın iktidarında faiz altında sizi inletmeyeceğiz” dedi.

'MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞSÜNLER'

İktidarın vatandaşın derdini değil, kendi cebini nasıl dolduracağını düşündüğünü savunan Kılıçdaroğlu, “AKP'nin halka hesap vermesinin ilk ayağı, ilk durağı 12 Eylül. Dert yaratan, sorun yaratan hükümet bu. 12 Eylül'de 'hayır' deyin, milletin yakasından bir an önce düşerler” diye konuştu.

Ak Parti dönemindeki eğitim politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, Ardahan'ın üniversiteye girişte son sıralarda yer almasının sorumlusunun bu politikalar olduğunu ileri sürdü.

KILIÇLARLA KARŞILANDI

Kılıçdaroğlu'nu Ardahan'a girişinde kılıçlı ve atlı partililer karşıladı. Kılıçdaroğlu, Ardahan mitingi öncesinde Artvin'in Ardanuç ve Şavşat ilçelerinde de halkı hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nu Şavşat çıkışında, kendisi de Şavşatlı olan YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu karşıladı. Eminağoğlu'nun “çay içmeye” çağırdığı Kılıçdaroğlu, Ardahan mitingine katılmak için bu talebi geri çevirdi. Kılıçdaroğlu, Ömer Faruk Eminağaoğlu ve babası Avni Eminağaoğlu'yla bir süre sohbet etti.

AA

Haberin Devamı