Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a 'Hıdır' cevabı
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a 'Hıdır' cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a 'Hıdır' cevabı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Hıdır" yanıtını partisinin grup toplantısında verdi. CHP Genel Başkanı, "Anadolu’da herkes bana isim verebilir, başımın üstüne ama bir şey söyleyeyim. Bana kimse Recep Bey diyemez. Çünkü Recep Bey halkını kandıran adam demektir. Diyeceksiniz ki bu Recep Beyler en çok nerede görülür. Size bir ipucu vereyim. Aziz Nesin’in Zübük kitabını okursanız, orada görürsünüz" dedi.

Haberin Devamı

-"KEMAL ONUN BEYNİNDE MARKALAŞACAK"-

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedefinde Başbakan vardı. Başbakan Erdoğan’ın bütçe görüşmeleri sırasında kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt veren CHP Genel Başkanı, "Önce Başbakan’ı kutlayayım, adımın Kemal olduğunu öğrenmiş, kafasında yer etmiş, daha da yer edecek. Kemal onun beyninde markalaşacak" dedi.

-"İSTER MUHAMMED İSTER ÖMER DEYİN, HER İNSANIMIN İSMİ BENİM İÇİN ONURDUR"-

"Sözde bana Hıdır diyerek küçümsemeye çalışıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede her insanımın adı benim için onurdur. İster Ali deyin ister Kemal deyin ister Kerem deyin ister Muhammed deyin ister Ömer deyin. Her insanımın ismi benim için onurdur. Kemal adının yanında herhangi bir yurttaşımın isminin verilmesinden onur duyarım. Recep Bey belki bundan alınabilir ama ben alınmam" dedi.

Haberin Devamı

-HIDIR’IN TARİFİNİ YAPTI-

Anadolu’da onlarca Hıdır Baba türbesi olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:
"Bir şey bilmesini isterim. Anadolu’da onlarca Hıdır Baba türbesi var. Sayın Başbakan bilmez mi acaba, o anne babalar çocuklarına niye Hıdır adını takmışlar. Hıdır’ın ne olduğunu Başbakan biliyor herhalde. Aslı Hızır’dır. Anadolu’da Bozatlı Hızır derler. Başbakan bunları unuttu. Başbakan Çamlıca’da etrafı çift duvarla örülü villasında oturuyor. Hıdır adını niye küçümsüyorsunuz, Hıdır’ın günahı ne?"

-BAŞBAKAN’A TEKLİF-

Başbakan’ın halktan koptuğunu savunan CHP Genel Başkanı, partisinin grup toplantısından şu teklifi sundu:
"Bütçe konuşmasında benim kooperatif evime de takılıyor. Bir Kemal sözü daha veriyorum ona. Gelsin, Çamlıca’daki evle onu değiştirelim, söz veriyorum o Çamlıca’daki evi Kızılay’a bağışlayacağım, söz Kemal’in sözü. Ama bir şey hatırlattı bize. Biz halkın sorunlarına Hızır gibi yetişeceğiz."

-"KİMSE BANA RECEP BEY DİYEMEZ"-

Anadolu’da herkesin kendisine isim verebileceğine dikkat çeken CHP Genel Başkanı, "Başımın üstüne ama bir şey söyleyeyim. Ama bana kimse Recep Bey diyemez. Çünkü Recep Bey halkını kandıran adam demektir. Recep Bey siyasete yırtık ayakkabı ile girip siyasette dünyalığını yapan adam demektir. Çünkü Recep Bey millete din, iman edebiyatı yapıp fakir fukaranın kul hakkını yiyen adam demektir. Çünkü Recep Bey, yolsuzluklara kol kanat geren adam demektir. Ama bana Recep diyebilirler. Recep Bey ayrı Recep ayrı" dedi.

Haberin Devamı

-AZİZ NESİN’İN ZÜBÜK KİTABINI ÖRNEK GÖSTERDİ-

"Diyeceksiniz ki bu Recep Beyler en çok nerede görülür?" diye soran CHP Genel Başkanı,"Size bir ipucu vereyim. Aziz Nesin’in Zübük kitabını okursanız, orada görürsünüz" dedi.