Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan çok sert Süleyman Şah tepkisi
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan çok sert Süleyman Şah tepkisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Süleyman Şah operasyonunu yerden yere vurdu. Kılıçdaroğlu, 'Kendi toprağını satana ne denirse ben de sana onu diyorum' dedi

Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü parti grubu toplantısında hükümeti Süleyman Şah operasyonu üzerinden ağır sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, 'Neyin karşılığında vatan toprağını terk edip kaçtın? Kaçarken nal topladın sen. Senin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olduğun tartışmalıdır bu saatten sonra.' dedi.

Haberin Devamı

Meclis'teki İç Güvenlik Paketi'yle ilgili kavgalara da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, 'Meclis'te bize saldırıyorlar. Her türlü saldırıya hazırız. CHP geri çekilmeyecektir. Getirilen yasalardaki düzenlemelerin çoğu var ama uygulanmıyor. Buradan tıpkı Bilal'e anlatır gibi Başbakan Davutoğlu'na anlatayım. Siz bu yasaları uyguladınız da biz yapmayın mı dedik.' ifadelerini kullandı.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Haram medyası bize iftira attı. Hepsini mahkemeye verdik. Rahmetli babam diyordu ki oğlum sen doğru dur eğri olan belasını bulur.

Süleyman Şah Operasyonu'nda tek bir kurşun atılmadan bir askerimiz şehit oldu. Türkiye aciz bir ülke konumuna düşmüştür. Sadece Ortadoğu'nun değil tüm dünyanın şamar oğlanı konumuna getirilmiştir. Bu durum beni rahatsız ediyor.

Haberin Devamı

ASKERİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRME

Tabloyu biraz daha net görmek için sizleri biraz geriye götüreyim. Önce 11 akserimizin başına çuval geçirildi. Bu ülkenin başbakanı ağzını açıp tek kelime etmedi. Şimdi palavracı kahraman olarak geziyor.

Gazeteciler sordu siz nota verecek misiniz? O da espri yapar gibi müzik notası mı? İlk kırılma budur sayın arkadaşlar.

MAVİ MARMARA

İkinci olay Mavi Marmara olayıdır. Gazze'ye insani yardım götüreceklerdi. Ama onların amacı başkaydı. Sözde AKP'li vekiller son anda o gemiye binmedi. Uluslararası sularda 9 vatandaşımız öldürüldü. Efelenme ile dış politika olmuyor.

SURİYE'DEKİ OLAYLAR

Üçüncü olay Suriye olayıdır. Suriye yönetimi ile bir sorunumuz yok. Ortak bakanlar kurulu yaptık. Maçlar oynandı. Esad'la eşi Bodrum'a geldi beraber tatil yaptılar. 77 milyondan hiç bir kişi bu ilişkiye sitem etmedi. Ama bir sabah kalktık suriye düşmanımız. Katar'dan paralar gitti. Bizden silahlar gitti. Müslüman kanı akıyor hala. Yapmayın dedik.

NİĞDE ULUKIŞLA'DAKİ IŞİD SALDIRISI

Niğde Ulukışla'da askerimizi ve polisimizi IŞİD şehit etti. Sonra ne oldu. IŞİD bir video yayınladı. Süleyman ŞAh Türbesini boşaltmak için 3 gün süre verdi. Tehdit etti. Biz IŞİD'e terör örgütü diyoruz hükümet terör örgütü diyemiyor. Senin bayrağını indireceğim diyor tık yok bunlarda. Sonra Musul Başkonsolosluğumuz bastılar. 49 görevliyi rehin aldılar. Araya birileri girdi IŞİD'e bir şeyler verildi 49 vatandaşımız serbest kaldı. Davutoğlu 14 Mart 2014'te bir konuşma yapıyor. Süleyman Şah Türbesineister rejimden ister IŞİD'den gelebilecek saldırı aynıyla mukabele görür. Ve oradaki vatan toprağının savunulmasında Türkiye her türlü tedbiri alır diyor. Dönemin Dışişleri Bakanı şimdiki Başbakan.

Haberin Devamı

Biz hangi gerekçeyle 3 naaşı oradan taşıyoruz. Bir geriye gidelim. Biz ne yapmışız? Süleyman Şah'ı güvence altına almış mıyız? Türkiye Cumhuriyeti toprağı. Uluslarası anlaşma var. Niye terk ediyoruz. Buradan 77 milyon vatandaşıma açık ve net çağrı yapıyorum. Kendi ülkesinin toprağını bırakıp kaçan bir hükümete ne denir?

NEYİN KARŞILIĞINDA KAÇTIN?

Neyin karşılığında vatan toprağını terk edip kaçtın?

Hatay2ın Türkiye'ye katılması, Boğazlar ve Süleyman Şah. bunları kim yaptı? CHP yaptı. Biz bunları yaptık. 1 karış toprağımızdan ödün vermedik. Kaçmadık, göğsümüzü açtık mücadelemizi yaptık. Bu ülkenin onuru için sen ne yaptın Süleyman Şah'tan kaçtın. Kaçarken nal topladın sen. Senin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olduğun tartışmalıdır bu saatten sonra.

Haberin Devamı

KENDİ TOPRAĞINI SATANA NE DENİR?

Terk ediyorsun kaçıyorsun bunu da zafer diye yutturmaya çalışıyorsun. Kendi toprağını satana ne denirse ben de sana onu söylüyorum. Biz sana toprağı koru diye yetki verdik. Toprağı bırak kaç diye yetki vermedik ki. Hayatımda kaçmayı zafer olarak gören bir iktidar gördüm ya. Korkaklığın kaçmanın sünepeliğin aciz olmanın, zafer olmak olduğunu da gördüm ya. Ben onlara söylüyorum. Zafer arıyorsan Sakarya'ya bakacaksın. Dumlupınar orada. Sen zafer mi görmek istiyorsun Afyon'a bakacaksın Afyon'a. Erzurum'daki nene hatuna bakacaksın. Maraş'taki Sütçü İmam'a bakacaksın. Bunların hiç birisi ülkesini terk etmedi. Ölümü göze aldılar.

BUGÜNE KADAR ESAD'I TANIMIYORLARDI

Bayrağını ve milletini seven herkesin bunun bir fiyasko olduğunu biliyor. Esad'ı muhatap almıyorlardı ne yaptılar İstanbul Başkonsolosluğu'na haber verdiler. Biz oraya gidiyoruz diye.

Haberin Devamı

Çözüm ne yapacağız. Umutsuzluğa kapılma lüksümüz yok. 77 milyon vatandaşıma sesleniyorum. CHP iktidarında benim Başbakanlığımda senin yüzün yere eğilmeyecektir. Bu ülkenin onuruyla oynadılar. Gururuyla oynadılar. Bunlara dersini vermek her vatandaşın temel görevidir. Söyledim. bizim iktidarımızda Ortadoğu'da kan akmayacak. Ortadoğu'ya barış ve huzur gelecek.

Suriye'yi de Irak'ı da biz yeniden inşaa edeceğiz.

Kaddafi bizim için çok öenmliydi. Ahde vefa denen bir şey vardı. Kıbrıs'ta bize destek verdi. Kaddafi öldüğünde bunlar düğün dernek kurdu. Biz Ortaduğu'yu ve Türkiye'yi yeniden inşaa edeceğiz.

Bütün insanların kendi ülkelerinde barış içinde yaşamalarını istiyoruz. Suriye'de kaos bitecek. 1.7 milyon Suriyeliyi güle oynaya ülkelerine göndereceğiz.

Falkand Adaları için İngiltere gemiyle gitti operasyon yaptı. Sen geri çekilmeyi zafer olarak satmak istiyorsun.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Meclis'te bize saldırıyorlar. Her türlü saldırıya hazırız. CHP geri çekilmeyecektir.

Getirilen yasalardaki düzenlemelerin çoğu var ama uygulanmıyor. Buradan tıpkı Bilal'e anlatır gibi Başbakan Davutoğlu'na anlatayım. Siz bu yasaları uyguladınız da biz yapmayın mı dedik.

EMEKLİYE RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMINDA İKRAMİYE

Emekliye ikramiye vermek ne demek? Vay efendim para pul yok. Emekliye gelince para pul yok diyorlar. BakınızBir yolsuzluk dolayısıyla savcılık soruşturma açtı. 28 ihalede uğranılan toplam zarar 100 milyar dolar. 100 milyar dolar ne demektir biliyor musunuz? Emekliye 10 yıl bayram ikramiyesi vermek demektir. 11 milyon emekliye sesleniyorum. Ne derlerse desinler CHP iktidarında benim Başbakanlığında sen ramazan ve kurban bayramında birer maaş ikramiye alacaksın helal hoş olsun diyorum sana.