Gündem Kılıçdaroğlu'ndan düşürülen Suriye uçağı için açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan düşürülen Suriye uçağı için açıklama

Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan düşürülen Suriye uçağı için açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray'daki mitinginde Suriye'nin düşürülen uçağına değindi. Kılıçdaroğlu, "ülkenin güvenliği söz konusuysa söyleyecek hiçbir şey olmaz ama hırsızdan kahraman olmaz. Kimse kusura bakmasın" diye konuştu. gerekir" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün, angajman kurallarına uymadığı için Türk Silahlı Kuvvetleri, bir Suriye uçağı düşürmüş. Angajman kurallarına uymadığı zaman yapılan hiçbir hareketi hiçbir zaman eleştirmeyiz. Çünkü biz devletimizin tehlikeye sokulmasını istemeyiz. Sınırlarımıza başka bir ülkenin uçaklarının izinsiz girmesini istemeyiz. Eyvallah ama bunun miting alanlarında ben kahramanım diye ilan edilmesini de istemeyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Aksaray Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitinge yaptığı konuşmada, kendilerinin Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümet gibi değil, adam gibi yöneteceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, siyasette siyasetçinin cebinde ne kadar para varsa, vatandaşın o derece cebinin fakirleştiğini belirterek, "Siyasetçi, namuslu adamsa halka hesap verir. Her kuruşun hesabını verir. Siyasetçi zenginleşmez. Siyasetçi halkın zenginleşmesini ister. Onun için çiftçiye sözüm var. Seni zenginleştireceğim. Esnafa sözüm var, seni zenginleştireceğim" dedi.

Türk hava sahasını ihlal eden, Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesine değinen Kılıçdaroğlu, "Bugün, angajman kurallarına uymadığı için Türk Silahlı Kuvvetleri, bir Suriye uçağı düşürmüş. Angajman kurallarına uymadığı zaman yapılan hiçbir hareketi hiçbir zaman eleştirmeyiz. Çünkü biz devletimizin tehlikeye sokulmasını istemeyiz. Sınırlarımıza başka bir ülkenin uçaklarının izinsiz girmesini istemeyiz. Eyvallah ama bunun miting alanlarında ben kahramanım diye ilan edilmesini de istemeyiz. Neden? Çünkü hırsızdan kahraman olmaz. Kimse kusura bakmasın" diye konuştu.

HALUK KOÇ DA YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç da Türk ve Suriye halkının kardeş olduğunu, provokasyonla olası bir çatışma istemediklerini bildirdi.

Koç, yazılı açıklamasında, Suriye sınırında bugün yaşanan olayı "vahim ve düşündürücü" olarak nitelendirdi.

Seçimlere bir hafta kala hükümetin gündemi değiştirmek amacıyla "değişik ve tehlikeli maceralara girişebileceğine" yönelik daha önce açıklamalarda bulunduklarını hatırlatan Koç, "Üç gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir televizyon programında, böylesi bir tehlikeye dikkat çekmiş ve olası provokasyonlara karşı halkımızı ve bilhassa Genelkurmay Başkanını uyarmıştı" ifadesini kullandı.

Niğde'deki saldırıda bir polis ile bir astsubayın şehit olduğunu, bir kişinin de hayatını kaybettiğini anımsatan Koç, şunları kaydetti: "Şimdi sınırda, Suriye toprakları içerisinde angajman kuralları içinde olup olmadığı tartışmalı koşullarda bir Suriye uçağı düşürülmüştür. İçeride bunalan diktatör, en son çare olarak bu tip ön hazırlığı yapılmış maceralara ülkeyi sürükleyebilir. Yakın tarihte böylesine acemi ve acı örnekler çoktur. Bu
gözü dönmüş iktidarı ve ruh hali artık sağlıklı görünmeyen başındaki zatı uyarıyoruz. Boyundan büyük maceralara girişme. Türkiye'yi ve milletimizi özel hırslarına ve korkularına alet etmek yanlışlığına kalkma. Bu pis planları kim yapıyor ve aklına sokuyorsa biliniz ki hepiniz ağır bir vebal altındasınız. Türk halkı Suriye halkıyla kardeştir ve provokasyonla olası bir çatışma istememektedir. Hırsızlık ve yolsuzluğun yanında, savaş kışkırtıcılığı da ağır bir suçtur."

AA