Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: "Padişahım çok yaşa!"
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: "Padişahım çok yaşa!"

Kılıçdaroğlu katıldığı kongrede hükümeti sert bir dille eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği konusunda her tarafın baskı altında tutulduğunu belirterek, “Bir tek şey kaldı, Yüksek yargı. Orayı da ele geçirdik mi, böylece sen sağ ben selamet. Herkes sesini kesmiş olacak” dedi

Haberin Devamı

CHP Düzce İl Başkanlığı’nın 18 Temmuz Spor Salonu’nda yapılan kongresine Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, AKP’li Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, CHP’li belediye başkanları ve partililer katıldı. Kongrede konuşan Kılıçdaroğlu, Anayasa’dan maddeler vererek şunları söyledi:

“Şimdi bize kalkıp bir de demokrasi dersi veriyorlar. Ben size Anayasa nedir, demokrasi nedir, hukuk nedir onu anlatacağım. Anayasa’nın 23'üncü maddesi diyor ki, ‘Herkesin seyahat özgürlüğü var’. Tekel işçileri Ankara’ya geldi. Ankara’ya gelirken otobüsün yolları kesildi mi? Otobüsün içine polis kameraları girip tek tek kameraya çekip fişledi mi? E peki bu nasıl Anayasa? Nasıl seyahat özgürlüğü? Bu bir, yetmedi. Anayasa’nın 25'inci maddesi, ‘Düşünce ve kanaat özgürlüğü’, herkes düşünce ve kanaat özgürlüğünü açıklayabilir. E bu işçiler Ankara’ya gelecek dedik, Türk İş’in önünde bir bildiri okuyacaklar ve haklarını savunacaklar. Siz bunlara ne yaptınız, coplarla ve biber gazlarıyla sopa attınız. Bu mudur sizin kanaat ve düşünce özgürlüğü anlayışınız? Madde 26, ‘Düşünceyi açıklama özgürlüğü’, bunun içinde baskıyı getiriyorlar. Düşünceyi özgürce açıkladığınız andan itibaren siz ya karakoldasınız, ya hapistesiniz. Madde 28, ‘Basın hürdür sansür edilemez’. Bana söyler misiniz bugün Türkiye’de medyanın bağımsızlığı var mı?, Özgürlüğü var mı? Köşe yazarları kendilerine oto sansür uygulamaya başladılar. Bu nasıl basın hürdür ve sansür edilemez. Ve bizim Başbakanımız çıkıp kürsüye, şu gazeteleri almayın diye açıklama yapmadı mı? Madde 34, ‘Toplantı ve gösteri düzenleme özgürlüğü’. Hiç kimseden izin almadan toplantı ve gösteri yapabilirsiniz. Peki, Tekel işçilerinin başına gelen neydi? Bırakın Tekel işçilerini onlara destek vermek için oraya giden CHP milletvekillerinin başına gelen neydi? Bu mudur demokrasi anlayışı?. İşte bunların demokrasi anlayışı, işte bunların özgürlük anlayışı.”

Haberin Devamı

‘PADİŞAHIM ÇOK YAŞA’

“Şimdi bunlar getirmişler, ‘yeni bir Anayasa değişikliği yapacağız’ diyorlar. Ne yapacakmışız, her tarafı baskıladık, basını baskıladık, emekliler konuşamaz, işçiler zaten konuşamaz, memurların zaten memur oldukları için 657’den kısıtlamaları var. Bir tek şey kaldı. Yüksek yargı. Orayı da ele geçirdik mi, böylece sen sağ ben selamet. Herkes sesini kesmiş olacak. Anayasayı kim hazırladı. AKP Genel Merkezi’nde 5- 6 kişi, son kararı kim verdi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Gittiler son kararı orada verdiler. Cumhurbaşkanı’nı kim tayin eder, sayın Recep Tayyip Erdoğan. Meclis Başkanı’nı kim tayin eder, sayın Recep Tayyip Erdoğan. Anayasa’ya son kararı kim verir, Recep Tayyip Erdoğan. Bana söyler misiniz?, sayın Başbakan yurt dışından gelirken bir afiş vardı. ‘Son padişahımız hoş geldiniz’ diye. Ne diyeceğiz bundan sonra artık, düşünce özgürlüğü yasak, basın özgürlüğü yasak, üniversite özgürlüğü yasak, gösteri özgürlüğü yasak, bundan sonra bize bir tek şey kalıyor, ‘Padişahım çok yaşa’. Tayyip Bey bunu istiyor.”

Haberin Devamı

Hasan KAYA (DHA)