Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan hoşgörüye davet
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan hoşgörüye davet

"İncinsen de incitme” diyerek insanlığa yol gösteren Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerinde hükümet üyeleri protesto edildi. Yuhalanan üç bakandan CHP lideri özür diledi

BAKANLAR TÖRENDE

47’nci Ulusal, 21’inci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri dün Nevşehir Hacıbektaş’ta başladı.

Törenlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Yaklaşık 8 bin kişinin izlediği törenlere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de mesaj gönderdi.

‘ONLAR KONUĞUMUZ’

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet tören alanına girişlerinde coşku ile karşılandı. Hükümeti temsilen alana giden Ertuğrul Günay, Faruk Çelik ve Binali Yıldırım ise yuhalandı.

Aynı şekilde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mesajı da ıslıklandı. Törenin açılış konuşmasını yapan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, protestoları eleştirirken alana gelen herkesin ‘konuk’ olduğunu vurguladı ve katılımcılara hoşgörü çağrısı yaptı.

‘ÇOK ÜZÜLDÜM’

Kılıçdaroğlu da konuşmasında bakanlara yönelik protestonun durdurulması çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu “Kimseyi incitmemeye, kırmamaya özen göstermeliyiz. Düşüncelerini beğenmediğimiz insanlara da saygı göstermeliyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Bu tür tepkilerin bu tür toplantılarda dile getirilmesi doğru değil. Ben çok üzüldüm. Keşke o tepkilerin hiçbiri olmasaydı. Ama maalesef dar bir grup o tepkiyi gösterdi. Buradan özür dilerim.

‘ALEVİLERE SÖZ’

Konuşması sık sık protestolarla kesilen Bakan Faruk Çelik ise “İncinsen de incitme” diyen Hacı Bektaş Veli’yi anlamak ve anlatmak için buradayız. Burası siyaset yapılacak yer değil. Sizin genel başkanınız da bu durumdan rahatsız oluyor” diye tepki gösterdi.

Alevilerin sorunlarının yıllarca görmezden gelindiğini, ancak kendilerinin sorunların çözümü için son noktaya geldiklerini ileri süren Çelik, “Alevilerin, Bektaşilerin taleplerinin çözümünde son noktaya gelindi” dedi.

2

Haberin Devamı