Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan sert yanıt
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan sert yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TİM Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yükledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 17. Türkiye İhracatçılar Meclisi Olağan Genel Kuruluna katıldı. Kılıçdaroğlu genel başkan seçilmesinin ardından, Başbakan Erdoğan ile ilk kez bir programda bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Erdoğan’ın ardından söz alan Kılıçdaroğlu’nun hedefinde Başbakan vardı. Erdoğan, Genel Kurul'daki konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Yapamayacağınızı vaat etmeyeceksiniz. Yapacağınızı söyleyeceksiniz. Ben şunu şu şu şu şekilde yapacağım diyeceksiniz. 'Sen git de biz gelelim, biz gelince yapacağız.' Yok öyle 25 kuruşa simit" ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın konuşması için tıklayınız...

Erdoğan’ın bu sözlerini yanıtlayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Sayın Başbakan çok güzel bir şey söyledi. Popülizm bir tuzaktır, politik olarak bunun seslendirilmesi hiç ama hiç doğru değildir.

Aynen katılıyorum. Ama Tunceli’de Allah’ın kışında, buzdolabını ben mi dağıttım? Kim yaptı bunu. Başbakan diyor ki, paramız çok değerli, paramız değerli olduğu için şikayet ediyorlar.

İnsaf insaf, para yerinde ise değerlidir. Doğru ise değerlidir. Olduğundan fazla değerli görürseniz cezasını siz çekersiniz."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını okumak için tıklayınız...