Siyaset Kılıçdaroğlu'nun konuşması nasıl yankılandı?
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun konuşması nasıl yankılandı?

Kılıçdaroğlu'nun konuşması nasıl yankılandı?

CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşması herkesi şaşırttı.

Haberin Devamı

- Hitap olarak sanılandan daha sert ve başarılı bir çizgi çizen Kılıçdaroğlu, konuşmasını aldığı notlara bakarak yaptı.

- Kılıçdaroğlu, Eski Genel Başkan Baykal'ın söylemlerinin aksine laiklik konusuna hiç değinmedi.

- Başbakan Erdoğan'a "Recep Bey" diye hitap eden Kılıçdaroğlu, konuşmasında ağırlıklı olarak yolsuzluk, yoksulluk, işsizlik vurgusu yaptı.

- Salonda daha halkçı bir söylem yaptığı, halkla konuşuyormuş gibi bir izlemim verdiği yorumları yapılıyor.

- Kılıçdaroğlu'nun Bülent Ecevit'in estirdiği havaya benzer bir hava yakaladığı konuşuluyor.

- Konuşmanın sürprizi ise Kılıçdaroğlu'nun seçim barajını indirme ve Meclis'te kesin hesap komisyonunun kurulmasıyla ilgili sözleri oldu.

Kahvelerde Kılıçdaroğlu ilgisi
İZMİR'deki kahvelerde CHP'nin Genel Başkanlığı'na aday olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması yoğun ilgi çekti.
Kılıçdaroğlu'nun, CHP kurultayında kürsüye çıkıp konuşmaya başlamasıyla birlikte, kentteki kahvelerde bulunanlar, dikkatle televizyon başına geçti. Günlük hayatta her zaman sanatın, siyasetin ve sporun masaya yatırıldığı mekanlar olan kahvelerde bulunanların çoğunluğu, Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alıp ona destek verdi. Halk, Kılıçdaroğlu'yla yeni bir döneme girildiğini, vaatlerini yerine getirmesi halinde her zaman yanında olacaklarını, konuşmalarını olumlu bulduklarını, ancak önemli olanın kesinlikle tabana inmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

EDİRNE’de kahveler CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 33'üncü Olağan Kurultay'da yaptığı ve televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasını dikkatle izleyenlerle doldu.
Hafta sonu kahveleri dolduran çok sayıda Edirneli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması haber kanallarından canlı yayınlanmaya başlayınca oynadıkları oyunları bıraktı ve dikkatle konuşmayı dinledi. Bazı müşteriler ‘Gandi Kemal, Başbakan Kemal’ sloganları attı ve konuşmayı alkışladı.
Edirne’de çok sayıda kişi, istifa eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı sevdiklerini ve Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini söyledi.