Siyaset Kılıçdaroğlu'nun oy bilmecesi
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun oy bilmecesi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü referandumda oy kullanamamasıyla ilgili muamma büyüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül'de yapılan anayasa referandumunda oy kullanamaması tartışılmaya devam ediyor. Tartışmaya Kılıçdaroğlu'nun oturduğu iddia edilen Merkez Mahallesi'nin muhtarı Süleyman Bölük ile, referandumdan iki ay önce uyardığı iddia edilen CHP Büyükşehir İl Genel Meclisi Üyesi İmam Hüseyin İmre ve Gürsel Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Boyraz da katıldı.

MUHTAR BÖLÜK'TEN "BEN UYARDIM " İDDİASI

Konuyla ilgili Kılıçdaroğlu'nun Merkez Mahallesi Ece sokak Şelale Evlerinde ikamet ettiği iddia edilen Kağıthane Merkez Mahallesi Muhtarı Süleyman Bölük bir açıklama yaptı. Bölük CHP yönetimini konuyla ilgili uyardığı iddiasıyla ilgili, "Bu adreste 2009 yılındaki seçimden sonra oturmadığı tespit edillip emniyet güçleri ve biz muhtarlık olarak kişinin burada oturmadığını Kağıthane Nüfus Müdürlüğüne bildirdik. Devletin resmi kurumu bize diyor ki bu adreste kimler oturuyor. Bu adreste kimlerin oturup oturmadığının tespitini istiyor bizden. Gereken neyse biz de onu yaptık. Biz tespite gittik. Kemal Kılıçdaroğlu'nun orada oturmadığını tespit ettik. 2009 seçimlerinden sonra" dedi.

>> PEKİ KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Muhtar Bölük "Aradan 1.5 yıl geçmiş Kemal Kılıçdaroğlu kaydını yaptırmadıysa bu bizim suçumuz değil, emniyet güçlerinin de suçu değil" diye konuştu. Muhtar Bölük Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüğü iddiasına ise, " Ben Kemal Kılıçdaroğlu ile ne görüştüm ne konuştum ne de böyle bir beyanda bulundum. Sadece İmam Hüseyin İmre denilen arkadaşıma bundan 2 ay önce Kağıthane Meydanında görüştüğümde Kemal Kılıçdaroğlu'nun işlemlerini tamamladınız mı? Bana aynen şunu söyledi. Muhtarım o iş tamam biz hallettik dedi" şeklinde konuştu.

Muhtar Bölük , "Kemal Kılıçdaroğlu burada oturmuyor. Burada oturmadığını biz İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne bildirdik. İlçe Nüfus Müdürlüğü bunu sistemden kaldıracaktır. Kemal Kılıçdaroğlu şu anda nerede oturuyor ise, o ilçenin Nüfus Müdürlüğüne gidip yerleşim yeri adresine kaydını yaptırdığı zaman nerede oturuyorsa orada kaydı çıkacaktı. " dedi. Haziran ayında seçmen kütüklerinin askıya çıktığını Kılıçdaroğlu'nun orada da ismi olmadığını söyleyen Muhtar Bölük, "Bu askı süresini bile kullanmadılar. Biz böyle bir hata yapmışsak gelip seçmen listelerine bakarlardı. Seçim kuruluna müracaatını yaparlardı. Seçmen kütüklerinde tekrar ismi burada çıkardı. " dedi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2754","2754","201009","2754-7.jpg");



Bölük o dönemde Kılıçdaroğlu'nun nasıl oy kullandığı sorusuna ise," Çankaya Nüfus Müdürlüğü Kağıthane Nüfus Müdürlüğüne evrakları göndererek, Kağıthane Nüfus Müdürlüğü de işlemleri yapmış" dedi.

Muhtar Bölük " Seçimde de oturmamasına rağmen mi oy kullandı ? " sorusuna ise, " Evet diyorum "cevabını verdi. O dönemde Kılıçdaroğlu'nun seçmen oy pusulasının olduğunu ve böylelikle oy kullandığını kaydeden Bölük, " Ama bu dönem seçmen oy pusulası çıkmadığı için Seçim Kuruluna itiraz etmedikleri için yerleşim adresi beyanında bulunmadığı için oy kullanamadı. " dedi. Muhtar Bölük bunun 600 liranın üzerinde bir cezası olduğunu da kaydetti. Bölük, " Bunu peşin ödendiği zaman da 400 küsur liraya düşmüş oluyor. " dedi. Bölük, Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak, " Biz çok özveri yaptık yani. Spekülasyon olmasın diye. Bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı o duruma düşmesin diye. Ben hiç görmedim. " şeklinde konuştu.

"MUHTAR YALAN SÖYLÜYOR "

Kemal Kılıçdaroğlu'nun oturması için kendi evinin bulunduğu Kağıthane Şelale Evlerindeki 39 numaralı evin karşısındaki 38 numaralı daireyi ayarladığı iddia edilen İmam Hüseyin İmre de gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmre tespit için eve gelinip gelinmediği sorusuna , " Hiç ki diye konuştu.

"KAYDI HİÇ OLMADI, FİİLEN OTURDUĞUNU DUYDUK"

Kılıçdaroğlu'nun 29 Mart yerel seçimlerinde habercileri ağırladığı, Kağıthane'deki Gürsel mahallesi Bahçeler caddesi Çaltı apartmanındaki evinde de oturmadığı iddia edildi. Mahalle sakinleri Kılıçdaroğlu'nun 3 ay evde oturduğunu daha sonra Ankara'ya gittiğini söyledi. Muhtar Mehmet Ali Boyraz ise, Kılıçdaroğlu 2009 yerel seçimlerinde Gürsel mahallesinden fiiilen oturduğu ancak Merkez Mahallesinden de resmi kayıt yaptırdığını duyum olarak biliyoruz. Gürsel mahallesinden oy kullanmış değil kayıt da yaptırmış değil. İkamet burada gözükmedi hiçbir zaman ama fiilen Cumhuriyet Halk evinin orada oturduğu bir duyumdur. " dedi. Muhtar Boyraz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gürsel mahallesinde kaydı olup olmadığı sorusuna ise, " Hiç olmadı fiilen oturduğunu duyduk " diye yanıt verdi.

Pınar ÇITAK KOYGUN - İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL DHA

Haberin Devamı